Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ninja Airfryer får sällskap av fler köksprodukter

Vitvaruföretaget Ninja släpper långt mer än bara Airfryers på den europeiska marknaden

Skrivet av / 2024-02-06 - 16:50
Ninja Airfryer får sällskap av fler köksprodukter

Här i Skandinavien är Ninja mest kända för sin dubbla Airfryer som ofta rekommenderas i forumen. Men särskilt många andra produkter har vi inte sett till, trots att Ninja har ett brett sortiment på hemmamarknaden i USA samt faktiskt i Storbritannien. Men det ska det bli ändring på nu, när företaget storsatsar på Europa. Vid ett lanseringsevent i Palma de Mallorca fick vi se hela 20 produkter, både från Ninja och från deras systerföretag Shark som gör hushållsprodukter.

Ninja Double Stack Air Fryer

IMG_1699 IMG_1695 IMG_1701 IMG_1704
<
>
Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

 

Det är lika bra att börja med kioskvältaren att Ninja släpper en dubbel Airfryer, fast på höjden. För oss som gärna hade haft en dubbel, men som inte har plats för jätten Dual Zone, är detta goda nyheter. Den har fortfarande matlagningslägen som Air Fry, Max Crisp, Roast, Bake, Reheat och Dehydrate. Fläkten har flyttats till baksidan och enligt Ninja har den jämförts sida vid sida mot den gamla modellen för att försäkra sig om att den lagar maten minst lika bra. Tack vare distansgaller kan man till och med köra fyra lager mat. Den kommer släppas i april med modellerna SL300 med 7,6 liters kapacitet och SL400 med hela 9,5 liters kapacitet.

Det släpps även en kompakt modell med en låda som kallas AF140.

Ninja Combi 12-in-1 Multi Cooker

SFP700_WEBR_GalleryImages_v3_15 (1) IMG_1703 IMG_1706
<
>
Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

 

Vill man ha en ännu mer flexibel ugn kan man kolla in Multi Cookern som har lägena Combi Meals, Combi Crisp, Combi Bake, Rice/Pasta, Steam, Grill, Air Fry, Bake, Reheat, Sear/Sauté, och Slow Cook. Den har 12,5 liters kapacitet och kan laga flera olika ingredienser samtidigt i olika våningar, samt ånga maten. Vi fick demonstrerat hur den på nolltid grillade kycklingvingar samtidigt som den ångade grönsaker. Ninja Combi 12-In-1 Multi-Cooker (SFP700) kommer I april.

Ninja Detect Duo Power Blender Pro

Deras 1,9 liters mixer verkar extra fiffig. Förutom tio olika hastigheter och en puls-knapp har den nämligen automatisk avkänning av hur mycket vätska det är i mixern, konsistensen på ingredienserna och om det förekommer is. Den bestämmer sedan hur mycket kraft som behövs, vilken hastighet på bladen och hur lång tid. Den har även flera blad på olika höjd vilket ger ett jämnare resultat.

ProChef Connected Thermometer

IMG_1646 IMG_1662
<
>
Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Som en direct utmanare till Meater lanserar Ninja även sin trådlösa thermometer. Den ansluts till Pro Connect appen i din mobil via Bluetooth. Någon räckvidd fick vi inte veta men den ska ha imponerande 30 timmars batteritid, och ska tåla 370 grader.

Ninja Woodfire Pro Connect XL Electric BBQ Grill & Smoker

IMG_1644 IMG_1656 IMG_1660
<
>
Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Lagom till utomhussäsongen kommer även deras elektriska grill och rök. Förutom att kunna grilla 10 burgare samtidigt kan man hälla pellets i ett fack på sidan, som sedan producerar rök. För BBQ-kvällen kan man röka hela 6,8 kg brisket eller liknande. Grillen ansluts till Pro Connect appen där man kan välja Grill, Smoke, Air Fry, Roast, Bake, Reheat och Dehydrate, se videorecept, och se aktuell temperatur. Som namnet antyder finns det en äldre mindre modell, men vi vet inte om den också kommer få större distribution.

Ninja FrostVault Cooler

IMG_1649 IMG_1650
<
>
Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

För dagarna vid grillen vill man så klart ha kalla drycker till hands. Alltså släpps en rejäl kylbox som kan fylla med is, vilket tack vare ordentlig isolering kan hålla kylskåpstemperatur i fem dagar! Den har två fack där det undre inte blir blött och därför kan användas för rå mat som måste hållas separat. Kylboxen kommer i två kapaciteter där den större rymmer 80 burkar eller 50 flaskor, meden den mindre rymmer 48 burkar.

Nyheten kommer uppdateras när vi får närmare besked om lanseringsdatum och skandinaviska priser.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

Läs också:

6 Airfryers

Enklare, snabbare och energisnålare matlagning med airfryer

Allt man gör i en ugn kan man göra i en airfryer – fast snabbare och bättre.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG kliver in i badrummet

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen