Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Trådlös termometer som tål 500 grader

Meater 2 Plus är en vidareutveckling av den trådlösa termometern Meater – den nya modellen är mindre, noggrannare och tål mycket högre temperatur.

Skrivet av / 2023-12-09 - 10:00
Trådlös termometer som tål 500 grader

Enligt företagets hemsida har Meater sålt 40 miljoner trådlösa termometrar sedan introduktionen 2016, och nu lanserar de en vidareutvecklad modell, kallad Meater 2 Plus.

Den vattentäta termometern är försedd med fem interna sensorer samt en extern sensor (det finns en intern och en extern sensor i föregångaren). De interna sensorerna klarar en temperatur på upp till 105 grader och den externa klarar 500 grader (mot 275 grader tidigare) vilket innebär att man kan använda termometern i de varmaste av grillar samt över öppen eld, vilket enligt företaget gör produkten helt unik på marknaden.

Meaters app, som finns för iOS och Android, visar den lägsta temperaturen från de fem interna sensorerna, och nytt är att det visas tiondels grader istället för hela grader.

Den nya termometern kallas ”full metal probe” då den är gjord helt i metall, förutom ett tunt band i keramik för att den skall kunna kommunicera trådlöst med laddstationen i trä, som i sin tur kommunicerar med Bluetooth 5.2 till användarens mobiltelefon. Önskas längre räckvidd än de max 75 meter som uppnås med Bluetooth kan man använda Meater Link WiFi och Meater Cloud, för användning av trådlöst nätverk.

Meater-2Plus_1 Meater-2Plus_2 Meater-2Plus_3 Meater-2Plus_4 Meater-2Plus_5 Meater-2Plus_6 Meater-2Plus_7
<
>
Meater 2 Plus. Foto: Meater

I laddstationen finns ett AAA-batteri som anges räcka för att ladda termometerns interna batteri i två år (om man använder den en gång i veckan) medan batteriet i föregångaren räcker i ett år. Den nya modellen laddar dessutom snabbare, och på 15 minuter laddar man till 50 procent, vilket innebär att man kan använda termometern i 12 timmar. Att ladda fullt tar cirka 30 minuter.

Den nya termometern är dessutom lite mindre än föregångaren, med en diameter på 5 mm istället för 6 mm.

Meater 2 Plus markerar ett betydande steg framåt inom köksteknologi. Vårt engagemang för att förse våra kunder med verktyg som förbättrar deras matlagningsupplevelse är orubbligt. Vi är glada över att förse kockar – såväl amatörer som professionella – med den precision, bekvämlighet och innovation som Meater 2 Plus ger deras kulinariska ansträngningar”, säger Joseph Cruz, medgrundare och VD på Meater.

Pris och tillgänglighet

Meater 2 Plus är tillgänglig nu och kostar 1 488 SEK.

Läs också MWC 2022: Perfekta biffar med smart grilltermometer Häng med till Mobile World Congress, i den här videon pratar vi med ett företag som använder mobilen för att hjälpa till med matlagningen.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen