Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Netatmo Smart AC Controller räddar elräkningen

Håll koll på luftkonditioneringens elförbrukning i sommar med Netatmo Smart AC Controller.

Av / 2023-05-11 - 10:48
Netatmo Smart AC Controller räddar elräkningen

Sommarsäsongen närmar sig och med den risken för värmerekord och svettiga sömnlösa nätter. Försäljningen av värmepumpar och luftkonditioneringar skjuter därför i höjden. Men med dagens elpriser lär man få välja mellan att köra A/C eller att åka på semester. En bra hjälp på vägen är nya Netatmo Smart AC Controller.

Netatmo har länge levererat smarta hem-produkter som säkerhetskameror, videodörrklockor, väderstationer, luftövervaknings-sensorer och smarta termostater. Nu tar de det sista området vidare genom att lansera en styrenhet som gör din luftkonditionering eller luft-luftvärmepump smart.

Foto: Netatmo

Kontrollern är en liten låda som kommunicerar med kylanläggningen via infrarött, den måste med andra ord ha en sådan fjärrkontroll idag. Den behöver även tvåvägs-kommunikation, så fjärrkontrollen behöver ha ett teckenfönster där man ser inställningarna på luftkonditioneringen. Vid installationen kan kontrollern antingen identifiera apparaten via fjärrkontrollen, eller så kan man slå upp den i deras databas över produkter.

När de väl har koll på varandra får man placera kontrollern så den har fri sikt till luftkonditioneringen. Sedan kan man med Netamos mobilapp Home+Control hålla koll på temperatur och luftfuktighet i rummet, samt styra luftkonditioneringen baserat på det även om man inte är hemma.

Skärmbilder: Netatmo

Men det smarta är naturligtvis att man därefter kan automatisera. Vill man ha svalt i sovrummet kan kylan slå på strax innan läggdags. Vill man inte komma hem till en bastu kan den slå på när man slutar jobbet. Och om någon går utanför det normala veckoschemat kan man alltid slå på eller av manuellt. Men allra smartast är Eco-Assist-funktionen som kan slå av kylan när ens mobiltelefon lämnar hemmet så att den inte står och går i onödan när ingen är hemma.

Smart AC Controller är även kompatibel med Google Home, Alexa och Apple Home, samt ett flertal röstassistenter.

Pris och tillgänglighet

Netatmo Smart AC Controller finns tillgänglig nu i ett stort antal fysiska butiker samt online för ca 1 279 kronor.

Är du osäker på om din apparat är kompatibel kan man kolla på check.netatmo.com.

Läs mer hos Netatmo.

Läs även:

Google Home till Netatmos larm

Extra säkerhet till Netatmos smarta rök- och kolmonoxidlarm med Google Home.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

Rulla till toppen