Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Netatmo lanserar Smart Kolmonoxidvarnare

Det nya smarta larmet mäter kolmonoxidnivån i realtid.

Av / 2021-11-06 - 05:35
Netatmo lanserar Smart Kolmonoxidvarnare

De flesta kolmonoxidförgiftningar i hemmet beror på att gasen avges av felaktigt installerade eller trasiga enheter som inte kontrolleras varje år, till exempel pannor, gasspisar och värmeaggregat. Kolmonoxid är en giftig gas utan färg, lukt eller smak och är en tyst mördare som man inte märker. För att undvika att bli förgiftad är det klokt att installera ett kolmonoxidlarm i hemmet – i synnerhet om man har apparater som släpper ut bränsle.

Det hävdar i alla fall Netatmo som just har lanserat Smart Kolmonoxidvarnare, som kommer till butikerna den 16:e november.

Du kan enkelt och snabbt installera Netatmos smarta kolmonoxidlarm, helt utan elinstallationer. Det enda du behöver göra är att skruva fast den i väggen, följa Netatmos installationsanvisningar som följer med i paketet och ladda ner appen Netatmo Home + Security. (Foto: Netatmo)

Om larmet registrerar kolmonoxid varnar det användaren med en signal på hela 85 dB, så att alla snabbt kan lämna hemmet och ringa larmcentralen. Dessutom skickar det ett meddelande till användarens mobiltelefon.

Netatmo-larmet har en testfunktion som automatiskt övervakar både kolmonoxidsensorn, batterier och wifi-anslutningen. Om det upptäcker ett problem meddelas direkt, så att man alltid kan vara säker. Dessutom har det en testfunktion som kontrollerar att 85 dB-larmet fungerar som det ska. I pressmeddelandet rekommenderar Netatmo att aktivera testfunktionen minst en gång per år.

Om larmet registrerar kolmonoxid skickar det ett meddelande till användarens mobiltelefon. Om man inte är hemma kan man då meddela alla som eventuellt vistas i hemmet så att de kan ta sig ut och i säkerhet. (Foto: Netatmo)

Det smarta kolmonoxidlarmet är både CE- och NF-certifierat – och fungerar med Apple HomeKit. Riktpriset är 1 100 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen