Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Hårfön med ny sensorteknologi

Dyson presenterar sin mest intelligenta hårfön, Supersonic Nural, med ny sensorteknologi som skyddar hårbotten.

Av / 2024-03-20 - 09:00
Hårfön med ny sensorteknologi

Dysons Supersonic Nural lanseras som varumärkets mest intelligentea hårfön, för friskare hårbotten och hår, och är försedd med ett nytt ”Scalp protect mode” som använder ett nätverk av Nural-sensorer – som automatiskt minskar värmen och luftflödet när det närmar sig huvudet, för att skydda hårbotten från skador.

Sensorerna anges också förbättra stylingupplevelsen och ge håret mer glans.

Scalp protect mode

I läget Scalp protect mode sänks värmen automatiskt till 55°C, vilket anges vara den optimala temperaturen för hårbottenkomfort och torkhastighet, eftersom hårfönen kommer närmare håret och hårbotten. En sensor möjliggör detta genom att skicka ut en osynlig infraröd stråle som mäter avståndet mellan maskinen och håret.

Kapselbelysningen ändrar färg för att visa värmeinställningen. I Scalp protect mode ser denna funktion till att LED-lampans färg automatiskt ändras från kallt blått eller gult (låg värme) till orange (medelhög värme) och rött (hög värme), beroende på hur långt maskinen är från huvudet.

Hårfönen kommer ihåg de senast använda värme- och luftflödesinställningarna för varje stylingmunstycke, och tillämpar dem automatiskt vid nästa användning.

Pausdetektering innebär att hårfönen, med hjälp av en rörelseavkännande accelerometer, automatiskt avaktiverar värmaren, vilket minskar luftflödet och bullret, när man inte använder fönen på håret.

Supersonic Nural med de nya, inbyggda sensorerna kompletteras av ett nytt utseende, med en ändkåpa som visar tekniken inuti, och nya färger – Ceramic Patina och Topaz eller Vinca Blue och Topaz.

Om du kan begränsa värmeskador kan du få en friskare hårbotten och friskare hår. Vår senaste Supersonic hårfön har Nural-sensorer som känner igen ditt huvud och minskar värmen när den kommer nära ditt hår, vilket förhindrar värmeskador på både din hårbotten och ditt hår. Innovation uppstår endast genom investeringar i forskning och utveckling. Vår besatthet av att verkligen förstå roten till problemet fortsätter när vi bygger upp några av världens mest sofistikerade hårlaboratorier”, säger James Dyson, grundare och chefsingenjör.

Dyson-SupersonicNural1 Dyson-SupersonicNural2
<
>
Dyson Supersonic Nural. Foto: Dyson.

Nya Tillbehör

Nya och förbättrade tillbehör, som ska passa alla hårtyper, är utrustade med tillbehörsigenkänning som lär sig användarens stylingpreferenser, för snabb och hälsosam hårföning utan extrem värme, meddelar företaget.

  1. Ny Wave+Curl-diffuser – Vändbart luftflöde för vågor, lockar och krulligt hår. (Ej utrustad med Scalp Protect Mode)
  2. Gentle air-tillbehör – Jämnt fördelat luftflöde för snabb men skonsam styling.
  3. Stylingkoncentrator – Bredare och tunnare för precisionsstyling.
  4. Wide tooth-kam – Hjälper till att dra ut och förlänga hår.
  5. Flyaway-tillbehör – Döljer kortare hårstrån för en slät, blank finish. (Ej utrustad med Scalp Protect Mode)

Pris och tillgänglighet

Dyson Supersonic Nural hårfönen premiärvisades under ett event för den globala lanseringen i Seoul, Sydkorea, den 18 mars, och kommer bli tillgänglig i Norden efter sommaren, med en prislapp på 5 590 SEK.

Läs också Platt hår utan varma plattor Dyson lanserar nu Airstrait i Norden, som en revolutionerande produkt som plattar håret med ett fokuserat luftflöde - från blött till torrt - utan varma plattor.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

Sensorer och inbyggd våg förenklar bakningen

Billigare Arlo-övervakningskameror

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen