Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dyson Airstrait – en ny slags plattång

Dyson lanserar nu Airstrait i Norden, som en revolutionerande produkt som plattar håret med ett fokuserat luftflöde - från blött till torrt - utan varma plattor.

Skrivet av / 2024-02-06 - 10:00
Dyson Airstrait – en ny slags plattång

Dyson Airstrait lanserades i USA i maj 2023 och nu blir produkten tillgänglig i Norden, meddelar företaget, och berättar att Airstrait erbjuder ett helt nytt sätt att platta olika typer av hår, direkt från blött, helt utan varma plattor och risk för värmeskada.

Hårstråna hålls ihop av Airstraits två armar, från vilka en vinklad luftstråle med högtryck blåses nedåt och in i håret, och samtidigt torkar och plattar håret rakt.

Att ha en stark förståelse för hur man manipulerar och realiserar potentialen hos kraftfullt luftflöde är grundläggande för prestandan hos Dyson Airstrait. Denna expertis, som vi har förvärvat under de senaste 25 åren, är vad som har möjliggjort för oss att leverera vårt första verktyg skapat för blött till torrt hår, utan varma plattor och utan värmeskada. Att leverera användarvänligheten som människor älskar med plattänger men med höghastighetsluftblad, sparar tid, bibehåller hårets styrka och uppnår en naturlig rak stil varje dag”, säger James Dyson, grundare och chefsingenjör.

Luftflöde

Luftflödet accelereras genom två 1,5 mm öppningar på produktens armar, vilket skapar två höghastighetsluftstrålar nedåt. Projicerade i en vinkel på 45 grader konvergerar de för att bilda en fokuserad jetstråle av luft, vilket skapar den nedåtriktade kraften för att platta håret när det torkar, anger Dyson.

För att ändra din frisyr måste vätebindningarna inom varje hårstrå brytas och återställas för att hålla en ny form, berättar företaget, och förklarar att detta kan göras med värme eller fuktighet. Att styla med kraftfullt luftflöde från blött resulterar i mindre behov av hög värme, skapar mindre frissighet och flygande hårstrån och skyddar den naturliga glansen, menar Dyson.

Dyson-Airstrait_1 Dyson-Airstrait_3 Dyson-Airstrait_2 Dyson-Airstrait_4
<
>
Dyson Airstrait. Foto:Dyson

Hyperdymium motor

Dyson Airstrait drivs av en Hyperdymium-motor som är specifikt konstruerad för att vara hjärtat i Dysons hårvårdsteknologier. Den är liten och lätt, och anges vara tillräckligt kraftfull för att generera det luftflöde som behövs för att samtidigt torka och platta håret från blött. En 13-bladig impeller snurrar upp till 106 000 varv per minut och blåser nästan 12 liter luft genom maskinen varje sekund. Detta genererar upp till 3,5 kPa lufttryck, vilket ska vara tillräckligt för att platta håret när det torkar.

Likt övriga produkter i Dysons hårvårdsserie har Airstrait inbyggd värmekontroll. Glaspärlstermistorer mäter luftflödets temperatur upp till 30 gånger per sekund för att förhindra värmeskada och skydda hårets naturliga glans. Denna data skickas till mikroprocessorn som reglerar värmeelementet, vilket ska säkerställa att luftflödet inte överstiger den nödvändiga temperaturen.

Dyson Airstrait har två olika stylinglägen, ”Wet” (Blött) och ”Dry” (Torrt), samt ett ”Cool” (Kallt) läge för att fixera stilen. I ”Wet”-läget kan man välja mellan tre värmelägen: 80°C, 110°C och 140°C. I ”Dry”-läget kan man välja mellan 120°C eller 140°C eller en top up ”boost”. För luftflödeskontroll finns det två hastighetsinställningar, lågt flöde och högt flöde, samt ett rottorkningsläge.

Pris och tillgänglighet

Dyson Airstrait är tillgänglig i Norden från 7/2 2024 och priset är 5 590 SEK.

Läs också Torka håret med infrarött ljus L’Oréal visar upp den högteknologiska hårtorken Airlight Pro som sägs ha många fördelar
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen