Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En 2-i-1 produkt som öppnar upp köket

En induktionshäll med inbyggd fläkt innebär att man slipper fläktkåpan och öppnar på så sätt upp köket.

Av / 2023-08-18 - 14:00
En 2-i-1 produkt som öppnar upp köket

I många hem flyter köket samman med vardagsrummet, i så kallad öppen planlösning, och att då kunna bli av med fläktkåpan för att istället ha fläkten monterad i själva hällen är givetvis en stor estetisk fördel. Även om det finns många stilfulla fläktkåpor på marknaden är nog de flesta överens om att hyllor eller tavlor ovan hällen innebär att köket bättre harmoniserar med vardagsrummet. Allt fler har upptäckt detta, och försäljningen av induktionshällar med inbyggd fläkt har ökat ordentligt de senaste åren.

Miele meddelar att deras induktionshäll med integrerad fläkt, KMDA 7473 Silence, som lanserades tidigare i år, tilldelats både iF Design Award 2023 och RedDot Design Award 2023, och menar att det är tydligt att experter lovordar flexibiliteten hos 2-i-1 modeller för modern köksdesign.

Läs också En produkt – många funktioner En del föredrar renodlade produkter som fokuserar på en enda sak, medan andra gillar när en produkt kan utföra två eller fler uppgifter utan att kompromissa med resultatet.

KMDA 7473 Silence är 80 x 52 cm stor och försedd med fyra zoner, och två av dem kan sammanfogas för att ge en stor yta, till exempel för en ugnsform, gourmetgrill eller Teppan Yaki. Det grunda installationsdjupet (20 cm) innebär att endast den översta lådan i skåpet nedanför offras.

Sugeffekten justeras automatiskt till vad som faktiskt händer på hällen, anger Miele, och berättar att när högsta tillgängliga effekt behövs, till exempel när alla zoner är i bruk, kan boostern aktiveras för att transportera upp till 610 m³ luft per timme (ventilerat läge).

Miele berättar vidare att de nya modellerna har 30 procent lägre ljudnivå jämfört med föregångarna.

– Detta gör dem till de tystaste på marknaden. Och det perfekta erbjudandet för moderna boendestilar, säger Till Deutschmann, chef för kategorimarknadsföring av hällar och fläktar hos Miele.

Pris och tillgänglighet

Miele KMDA 7473 Silence har energieffektivitetsklass A+ och finns i olika utföranden (för planmontering eller med ram av rostfritt stål, samt för frånluftsdrift eller cirkulationsdrift med aktivt kolfilter) och är tillgänglig nu. Priset är 43 390 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen