Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Withings BeamO är framtidens termometer på steroider

Diagnosapparaten kombinerar termometer, EKG, oximeter och stetoskop för hälsokontroller hemma.

Av / 2024-01-08 - 13:35
CES 2024: Withings BeamO är framtidens termometer på steroider

De flesta av oss kollar på sin höjd vikten och kanske tar tempen om vi känner oss lite febriga. Medan några av oss numera även håller koll på blodtrycket. Men Withings vill ta hälsokontrollerna hemma till en ny nivå genom att även hålla koll på hjärtat och lungorna utan att vi ska behöva ha en låda full av apparater.

Läs också Prylarna som gör dig friskare och piggare Smarta hälsoprodukter hjälper både dig och doktorn att hålla dig frisk.

BeamO har fotopletsymografi (PPG) och elektroder längs sidorna som gör at den kan mäta blodsyresättningen (SpO2) och göra hjärtfrekvensavläsningar, samtidigt som den utför en enklare EKG-avläsning. Resultaten syns i realtid på färgdisplayen.

Withings_BeamO woman using the stethoscope feature on her Withings_BeamO ECG and Oxyimeter Blue BG WITHINGS Visual 4 Temperature A 1
<
>
Foto: Withings

Den är också en vidareutveckling av Thermo som mäter kropptemperaturen genom en skanning av tinningsartären.

Foto: Withings

Men den är även ett digitalt stetoskop som fångar upp akustiska ljudvågor från bröstkorg eller rygg med en pietzoelektrisk skiva. Resultatet kan höras, överföras lagras och delas i appen.

BeamO kommer att revolutionera mätningen av de viktigaste vitalparametrarna som utförs under läkarbesök, nu i bekvämligheten av ens eget hem. Dessa viktiga data kommer att ge en viktig överblick över den allmänna hälsan eller varningssignaler om potentiella problemområden. I stället för att mäta dessa värden ett par gånger om året i en klinisk miljö kommer det att vara möjligt att bedöma dem varje dag., säger Éric Carreel, grundare och VD, Withings.

Med apparaten ska man kunna göra en 4-i-1 hälsokontroll på mindre än en minut, och upptäcka feber, infektioner och kardiovaskulära problem. Efter FDA-godkännande kan den även göra ett hem-EKG.

Pris och tillgänglighet

BeamO demonstreras i Withings monter på CES och väntas i handeln i juni efter godkännande av amerikanska myndigheter. Priset kommer bli 250 euro.

Läs också Hur sover du egentligen? Håller inte bara koll på hur du sover utan även varför du inte vaknar utvilad.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen