Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu finns Tidal på Apple Watch

Nu kan du ladda ner Tidal till din Apple Watch och njuta av musik utan att ha mobilen tillhands.

Av / 2021-06-01 - 13:41
Nu finns Tidal på Apple Watch

Om du tillhör dem som spänner fast en iPhone på din arm när du beger dig ut på en joggingtur, erbjuder musiktjänsten Tidal nu en lösning på problemet. Om du har en Apple Watch kan du nu strömma musik direkt från klockan.

Tidal Apple Watch(2)
Tidal laddas ner direkt till Apple Watch. Foto: Geir Gråbein Nordby

Tidal till Apple Watch frigör dig från mobilen

Ladda ner Tidal-appen direkt till din Apple Watch, anslut till ett par trådlösa hörlurar eller öronsnäckor och lyssna på musik – helt oberoende av din mobiltelefon.

Tidal, som erbjuder både lossless och högupplöst musikupplevelse, tappar mycket av sitt försprång när det gäller ljudkvalitet, när gigant-tjänsterns som Spotify och Apple Music erjuder liknande upplevelse.

Link Tidal Apple Watch
Innan du kan använda Tidal för Apple Watch måste det vara länkat till ditt mobiltelefonkonto. Foto: Tidal

Men Tidals senaste drag, som låter dig spela musik direkt från Apple Watch – och även ladda ner dina favoritspellistor offline – sätter tillbaka streamingtjänsten på kartan.

Observera att du behöver en Apple Watch Series 3 eller senare, med watchOS 7.1.

Musiken på Apple Watch är begränsad till 96 kbps – vilket är långt ifrån lossless men ändå låter ganska ok. I lägen där du vill ha bästa möjliga ljudkvalitet förvisas du fortfarande till din mobiltelefon eller dator.

Tidal Apple Watch
Det första intrycket av Tidal för Apple Watch är att det fungerar som det ska, men laggar lite. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vårt första intryck

Undertecknad har provat på sin egen Apple Watch SE, och tjänsten fungerar som utlovat. Gränssnittet är mycket minimalistiskt, utan sökfunktion. Du kan bläddra och spela från dina favoritlåtar, album och spellistor, samt ladda ner album och spellistor offline.

Det enda problemet är att det är lite långsamt och att det laggar. När du spelar en låt och vill hoppa till nästa, tar det några sekunder för spelaren att svara. Och det ljusa, turkosa tecknet som liknar AirPlay-symbolen längst ner på skärmens widget, kanske du tror att du kan trycka på för att ändra ljudkällan, om du till exempel vill byta till ett par andra hörlurar. Men denna verkar inte ha någon funktion alls. Ingenting händer åtminstone när jag trycker på den.

Snart kommer förmodligen en uppdatering som kommer göra upplevelsen bättre, och vi välkomnar den nya Apple Watch-appen och tror att många Tidal-användare, som också har en Apple Watch, kommer att använda den.

Läs mer hos tidal.com

Tidal Apple Watch
Foto: Tidal
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen