Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tool i 2 watt!

Man kan inte lyssna på Tool med en högtalare på bara 2 watt! Ändå är det precis vad man får om man köper Tools senaste album i fysiskt format.

Av / 2019-08-18 - 11:44
Tool i 2 watt!

Det har varit mycket snack om det kommande Tool-albumet. I flera år har bandet gått fram och tillbaka mellan domstolen och studion i ett försök att göra en värdig uppföljare till det fantastiska albumet 10,000 Days. De senaste fem åren har bandet bedyrat att ett nytt album nästan har varit helt färdigt. Men så plötsligt har de bestämt sig för att skriva om låtarna och processen har blivit extremt utdragen.

Nu, äntligen, kommer albumet. Det släpps 30 augusti och heter Fear Inoculum. Och har en speltid på hela 89 minuter! Det finns på de flesta strömningstjänster, äntligen tillsammans med deras alla andra album också (de har inte gått att strömma förrän nu).

Fysisk utgåva

Precis som många andra album går det att köpa Fear Inoculum i fysiskt format också. Men inte som du tror. Ännu så länge finns det nämligen bara en enda fysisk version av albumet– i begränsad upplaga – och den innehåller ett överflöd. Kolla här:

En CD, nedskalad till 79 minuter. MP3-nedladdningskod för alla de 89 minuterna. En 36-sidors bok med massor av tufft artwork ingår också. Men sedan blir det allt märkligare. Det ingår nämligen en 2-watts högtalare som du kan lyssna på albumet på! Och om du tycker att det är lite udda så lär du tappa hakan av att det även följer med en 4-tums skärm med förinstallerat videomaterial. Ja, du läste rätt: en hel skärm! Och priset på hela härligheten är bara 1 300–1500 kronor, lite beroende på var du handlar.

Att Tool gör något extra för sina fans är inget nytt, och det är väldigt trevligt att de gör sig besväret att tänka lite utanför boxen. Fast frågan är väl om det snarare är marknadsföringsavdelningen som har haft lite för mycket att säga till om.

Vad tycker du? Ger allt extra mervärde och magi till musiken, eller är detta bara ett spekulativt marknadsstunt som ger oss mer skräp som vi inte behöver? Och går det ens att lyssna på Tool i 2 watt? Kommentera gärna på vår Facebook-sida!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen