Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sony 360-musik kommer till Amazon HD

Fast du kan inte lyssna på den.

Av / 2019-10-01 - 10:15
Sony 360-musik kommer till Amazon HD

Sony har nyligen meddelat att de satsar på 360-graders musik: 360 Reality Audio. Det handlar om att ge surroundljud från alla håll och kanter – även ovanifrån – genom helt vanlig hörlurar.

Vi har lyssnat på Sonys prototyp vid ett par tillfällen och tycker att konceptet fungerar bra och som det är tänkt – alltså att skapa en 360-graders ljudbild runt oss. Sedan får man tycka vad man vill om att höra musiken på det sättet.

Nu släpps i varje fall Sonys 360-gradiga musikinspelningar officiellt. Tjänsten de har valt är Amazon Music HD, som lanserades i mitten av september och har musik i förlustfri kvalitet med upp till 24 bit/192 kHz-upplösning. Amazons tjänst har med andra ord blivit en ärkerival till Tidal, som har musik i liknande kvalitet fast i formatet MQA.

Inte i Sverige

Det finns bara ett problem. Amazons musiktjänst finns inte här hemma i Sverige. Om du inte bor i USA, Storbritannien, Tyskland eller Japan så kan du inte skaffa ett Amazon Music HD-abonnemang. Och medan andra tjänster bara kräver att du använder en lokal gatuadress och telefonnummer när du skaffar ett konto så måste du dessutom ha ett lokalt kreditkort för att abonnera på Amazon Music. Och det är inte så lätta att skaffa.

Vi får med andra ord hoppas på att Amazon så småningom expanderar till de nordiska länderna

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen