Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bloomberg: Spotify HiFi närmar sig

Vi har hört det flera gånger förr, men en mer välljudande version av Spotify kan snart bli verklighet.

Skrivet av / 2023-06-21 - 11:43
Bloomberg: Spotify HiFi närmar sig

Spotify planerar att lansera ett nytt premium-abonnemang som förväntas inkludera Hi-Fi-ljud. Det rapporterar bland annat Bloomberg och Reuters.

Om det låter som gamla nyheter är det helt riktigt: Nyheten kommer nämligen drygt 2,5 år efter att Spotify meddelade att den uppgraderade Hi-Fi-tjänsten ”kommer snart” …!

Nytt dyrare abonnemang med HiFi-ljud

Det nya abonnemanget kallas ”Supremium” internt på Spotify och kommer enligt källorna att vara ett nytt och dyrare alternativ än nuvarande Premium. Enligt rapporten från Bloomberg kommer det att lanseras i år och kommer först till Europa och resten av världen innan den släpps i USA vid ett senare tillfälle.

Bloomberg citerar ”personer som är bekanta med saken”, men Spotify själv har inte kommenterat nyheten ännu. Så vi är fortfarande en bit ifrån officiell lansering, och vi vet inte vad det nya abonnemanget kommer att kosta i Norden. Inte heller exakta specifikationer för vilka bithastighet eller förlustfria ljudformat vi kan förvänta oss.

Dagens Spotify-användare måste därför ha tålamod lite längre, men det visar åtminstone att företaget inte har gett upp planerna. Vilket förmodligen är klokt, för även om många audiofiler nu har bytt till Tidal, Qobuz, Amazon eller Apple Music, uppskattar många fortfarande Spotifys smarta användargränssnitt, podcasts och musikrekommendationer.

Ny version av musikspelaren

Medan vi väntar på bättre ljud har Spotify officiellt lanserat en ny desktop-version av sin musikspelare. Den har fått en visuell ansiktslyftning och ska också vara smidigare att navigera.

Med snabbare åtkomst till ditt lagrade musikbibliotek, samt ett tydligare ”Now playing” fönster som visar musiken eller podcasten som spelas, förväntas den nya spelaren ge en bättre användarupplevelse på din datorskärm.

Den nya versionen är tillgänglig för nedladdning nu till PC och Mac samt webbversionen. Du kan se mer om de nya funktionerna i videon nedan.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”Bloomberg: Spotify HiFi närmar sig”

  1. Otroligt varför kommer inte supremium det har varit tal om det i flera år.nuvarande ljudkvalitet är under all kritik.Funderar på att gå över till tidal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

Tillbaka på vägen!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen