Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kommer spel-strömning till Netflix

Från och med idag kan Netflix-prenumeranter över hela världen spela fem mobilspel på valfri Android-enhet.

Av / 2021-11-03 - 15:27
Nu kommer spel-strömning till Netflix

I juli rapporterades det att Netflix hade anställt amerikanen Mike Verdu som ”Vice President of Game Development”. Verdu hade tidigare jobbat för spelbolaget Electronic Arts med speltitlar som Sims och Plants vs. Zombies samt för Facebook, där han ledde utvecklingen av spel och andra underhållnings-appar till VR-headsetet Oculus.

Anställningen ingick i Netflix plan att lansera streaming av spel som en del av tjänstens innehåll, och vi räknade med att de första spelen skulle kunna vara tillgängliga så tidigt som nästa år.

Mike Verdu är ”Vice President of Game Development” på Netflix. (Foto: Venturebeat)

Verkligheten har dock överträffat förväntningarna. För redan i går kväll dök det upp ett blogginlägg från Mike Verdu på Netflix företagswebbplats. Och där stod det att de första fem spelen kommer att bli tillgängliga från och med idag!

Det handlar om spelen Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up, skriver Netflix-chefen och fortsätter:

”Vi vill utveckla ett spelbibliotek med något för alla – oavsett om du vill spela ett spel där du börjar om varje gång eller om du vill fördjupa dig i en längre spelupplevelse där du får möjlighet att dyka ner i din favorithistoria. Vi är i ett tidigt skede av att utveckla denna spelupplevelse och vi ser fram emot att ha dig med på resan.”

Så här gör du

Här är vad du behöver veta för att börja spela:

1: Ditt Netflix-abonnemang är din entrébiljett

Allt du behöver är en Netflix-prenumeration – det finns ingen reklam och inga extra avgifter eller tilläggsköp i appen.

 

2: Android-vänlig

Netflix mobilspel är tillgängliga på Android-enheter när du loggar in på din Netflix-profil:

Abonnenter med en Android-telefon kommer att kunna se en särskild spelmeny och en flik där man kan välja och ladda ner sitt spel.

Abonnenter med en Android-surfplatta kommer att kunna se ett spelfält och kan välja spel från en meny med kategorier.

 

3: Spelare från hela världen är välkomna

Mobilspelen är tillgängliga på många av de språk som stöds av Netflix – så dina spel kommer automatiskt att anpassas efter inställningarna i din Netflix-profil. Om ditt språk ännu inte är tillgängligt kommer spelen att vara på engelska som standard.

 

4: Det gäller alla profiler på ditt konto

Netflix-abonnenter kommer att kunna spela spel på flera mobila enheter med samma konto. Netflix meddelar dig om du når enhetsgränsen.

 

5: Bara för vuxna

Spelen är inte tillgängliga med profiler som är inställda för barn. Om du har angett en PIN-kod för att hindra barn från att komma åt en vuxenprofil så kommer samma PIN-kod att krävas för att logga in på Netflix och komma åt spelen.

 

6: Ingen uppkoppling? Inga problem!

Vissa mobilspel kan kräva internetuppkoppling, medan andra kan spelas offline – vilket gör de långa bilresorna med dåligt wifi mer uthärdliga.

 

Big business

Att streama spel via molnet håller på att bli ”big business”, på samma sätt som musikstreaming och streaming av filmer och TV-serier. Både Apple, Google och Microsoft har redan kastat sig över spelströmning med tjänsterna Apple Arcade, Google Stadia respektive Xbox Cloud Gaming.

Mike Verdu avslutar sitt blogginlägg med att lova att Netflix under de kommande månaderna kommer att fortsätta att förbättra den mobila spelupplevelsen och utvidga utbudet av underhållning. Med andra ord är allt upplagt för att nytt slag i streamingkriget och Ljud & Bild planerar att inom kort göra ett test av de olika tjänsterna, så att det en gång för alla kan avgöras vilken spelstreamingplattform du ska välja.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Rulla till toppen