Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google presenterar nya Pixel-modeller två månader för tidigt

Kör om Apple på insidan: Google har överraskande tidigarelagt lanseringen av de nya Google Pixel-telefonerna och Pixel Watch 3 med två månader.

Av / 2024-06-26 - 12:46
Google presenterar nya Pixel-modeller två månader för tidigt

Google har haft stora teknologiska framgångar med sina Pixel-mobiler, som har fått stående ovationer från recensenter. Användarna har dock varit lite mindre fanatiska. Faktum är att 57 procent av dem överväger att byta märke nästa gång.

Men kanske handlar det bara om timing? Google har nu överraskat alla genom att använda en kniptångsmanöver för att få ut nästa generation av Pixel-telefoner och annan Pixel-hårdvara till konsumenterna två månader tidigare än väntat. Och därmed också tidigare än sin största konkurrent, Apple, som traditionellt presenterar sina nya iPhone-modeller i september.

Läs också Pixel Pro fortsätter imponera Ibland är det bättre med en mobil som är smartast i stället för bara snabbast.

Det årliga Made by Google-eventet, där de nya enheterna presenteras, äger vanligtvis rum i mitten av oktober. Men Google avslöjade igår, amerikansk tid, att evenemanget kommer att äga rum i Kalifornien den 13 augusti. Det rapporterar flera medier, däribland Gizmodo.

Exakt vad som kommer att avslöjas vid evenemanget är en hemlighet för tillfället. Vi har bara sett en profil av en telefon och den romerska siffran IX. Men vi förväntar oss åtminstone två versioner av den nionde Google Pixel-telefonen, nämligen en Pro-modell som liknar Google Pixel 8 Pro och en basmodell. Det finns också rykten om en tredje Pixel-telefon, som kan vara en kompakt version av Pro-modellen, vilket gör det möjligt för användare med mindre händer och fickor att få tillgång till en kraftfull telefon. Detta skulle kunna ge Google en försäljningsboost, eftersom utbudet av toppmodeller i miniformat är minst sagt begränsat. Speciellt efter att Asus, som hittills varit kungen av flaggskepp i fickformat, bestämde sig för att skifta till stort format med Zenfone 11 Ultra.

Läs också Google utmanar Apple och Samsung om tid Efter ett års väntan kom Googles smartklocka till Sverige. Pixel Watch 2 gör många saker helt rätt, men inte alla.

Förutom två eller tre Pixel-telefoner förväntar vi oss att se Google Pixel Watch 3. Återigen tyder rykten på att det äntligen kan komma en större version av klockan. Detta skulle vara en välkommen uppgradering, eftersom de enda två klagomålen på Google Pixel Watch 2 var storleken på urtavlan och batteritiden. Och en större klocka skulle naturligtvis innebära ett större batteri.

Slutligen skulle det inte vara förvånande att se en ny version av Google Pixel Buds Pro. Speciellt eftersom Google förra året valde att fortsätta med föregående års version.

Presentationen kommer att äga rum i Kalifornien, men Google har valt att hålla lokala event i de skandinaviska länderna de senaste två åren. Om så blir fallet även i år vet vi inte ännu. Vi har försökt att få en kommentar från Googles lokala representant, men hittills utan resultat. Det verkar dock osannolikt att Pixel-enheterna inte också kommer till de skandinaviska länderna.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen