Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Många Google Pixel-köpare ångrar sig

Ägare av Google Pixel-telefoner är dubbelt så trolösa som kunder från Samsung och Apple. Och bara var fjärde är Google-fan.

Av / 2024-05-29 - 15:16
Många Google Pixel-köpare ångrar sig

Mobilköpare är långt ifrån lojala på det hela taget, men köpare av Googles Pixel-telefoner är ännu mer benägna att byta varumärke än kunder hos Apple och Samsung.

En rapport från analysföretaget Stocklytics visar att så många som 57 procent av Google Pixel-ägarna planerar att byta till ett annat märke nästa gång de behöver en ny mobiltelefon. Och bara 25 procent ser sig själva som direkt Google-lojala. Undersökningen genomfördes bland 10 000 amerikanska mobilanvändare.

Pixel-telefonerna togs emot med stående ovationer av fackpressen när de lanserades på den skandinaviska marknaden 2022, och en utmärkt kamerasektion tillsammans med riktigt smart användning av artificiell intelligens (AI) har lett till många utmärkelser, inklusive Årets Bästa High End mobiltelefon.

Men mobilkunderna är alltså inte fullt så entusiastiska. Även om Googles ekonomiska resurser är större än nästan alla andras har man bara lyckats nå en global marknadsandel på drygt fem procent. Och den kan mycket lätt krympa i framtiden, om Google inte antingen övertygar tvivlarna att stanna eller lyckas locka in nya kunder i butiken.

Läs också Hela rasket för halva priset Google Pixel 8a är den billiga mellanklassmodellen som i praktiken har nästan allt som fullprisversionen.

Samsungs och Apples kunder är å andra sidan mer trogna sina val. Här kommer ”bara” 34 procent att byta varumärke när deras nuvarande mobil behöver bytas ut. Så mycket som 50 procent av Apples kunder är direkt lojala mot sitt varumärke, medan 44 procent av Samsungs ägare är varumärkeslojala.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen