TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fler nya billiga mobiler från Motorola

Den kinesiska mobiltillverkaren lanserar tre nya billiga mobiler.

forfatter
Publicerad 2023-01-25 - 16:51

Den traditionsrika mobiltillverkaren Motorola ägs numera av kinesiska Lenovo. Och även om företaget nyligen har överraskat oss positivt med toppmodeller som Motorola Edge 30 Ultra och marknadens för närvarande bästa flip-mobil Motorola Razr 2022, är det i kategorin budgetmobiler och mellanklassmobiler som Motorola främst hittar sin publik.

Läs också Ultrasnabb, ultrastark Motorola Edge 30 Ultra är den mest ambitiösa produkten från den kinesiska mobiltillverkaren hittills. Och den lever (nästan) upp till förväntningarna.
Motorola Edge 30 Ultra

Detta i den så kallade G-serien, där vi har testat många modeller. Motorola Moto G30, G50, G100 och G200, bland andra.

Motorola har snart så många G-modeller att man kunde misstänka att de letade efter någon form av G-punkt på marknaden. Nu är kineserna redo med tre helt nya modeller: Motorola Moto G23, G53 och G73.

Alla tre har Android 13 samt Motorolas eget användargränssnitt My UX.

Läs också Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Motorola Razr 2022

Den billigaste av de tre mobilerna, Moto G23, har en 50 Mp huvudkamera, samt en dedikerad Macro Vision-kamera och ett 125º ultravidvinkelobjektiv. Skärmen mäter 6.5 tum och har HD+ upplösning samt 90 Hz uppdateringsfrekvens.

Motorola Moto G23. (Foto: Motorola)

Lågpristelefonen stöder också 30 watt snabbladdning, medan apparaten drivs av en MediaTek Helio G85-processor.

Motorola Moto G53 5G har också en 50 Mp-kamera samt en ”dedikerad Macro Vision-kamera för extrema närbilder”, som tillverkaren skriver i pressmeddelandet.

Mobilen har 5G och under huven sitter en Snapdragon 480-processor med 4 GB RAM. Batteriet är på hela 5 000 mAh, medan skärmen är 6.5 tum och erbjuder en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Motorola Moto G53 5G. (Foto: Motorola)

Den mest lyxiga av den nya mobiltrion är Motorola Moto G73 5G, som också har utrustats med en 50 Mp huvudkamera. Dessutom finns det ett 8 Mp ultravidvinkelobjektiv och en så kallad Macro Vision-lins. Sist men inte minst har mobilen också en dedikerad avståndsmätare.

Motorola Moto G73 5G. (Foto: Motorola)

Avståndsmätaren gör det enkelt att förvandla vardagliga foton till proffsiga porträtt, försäkrar Motorola.

Skärmen mäter 6,5 tum och har FHD+ upplösning samt en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Under huven sitter en MediaTek Dimensity 930-processor för att driva allting. Som namnet antyder har Moto G73 också 5G. Batterikapaciteten är 5 000 mAh.

Pris och tillgänglighet

Alla nya produkter kommer att landa i butik från och med den 1 mars.

Moto G23 kommer att finnas i två färger: Matte Charcoal och Pearl White till ett rekommenderat pris på 2 299 kronor. Moto G53 5G kommer att finnas i tre färger: Ink Blue, Pale Pink och Arctic Silver till ett rekommenderat pris på 2 699 kronor.

Sist men inte minst kommer Moto G73 5G i två färger, Midnight Blue och Lucent White, till ett rekommenderat pris på 3 499 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild