Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple uppgraderar sina billigaste iPads

Men även priset har uppgraderats.

Skrivet av / 2022-10-19 - 15:49
Apple uppgraderar sina billigaste iPads

Fram till 2021 höll Apple fast vid den ursprungliga iPad-designen – med en bred ram runt skärmen och en fysisk hemknapp längst ner – när det gäller företagets billigaste iPad-modell.

Men nu har den nya uppdaterade iPad-designen som vi känner från iPad Pro och iPad Air äntligen sipprat ner till den billigaste prisklassen.

Läs också Apples nya iPad Pro är ett seriöst verktyg för proffs iPad Pro med snabbare M2-processor, ProRes-video och Wi-Fi 6E.

Det betyder att den billigaste iPaden – den 10:e generationen – kommer att levereras med en 10,9-tums kant-till-kant Liquid Retina-skärm. Skärmupplösningen är 2360 x 1640 pixlar, medan den maximala ljusstyrkan anges till 500 nits.

Utseendemässigt har nya iPad fått skarpa linjer och kanter i kombination med avrundade hörn som gör att surfplattan ser ut som en förvuxen version av iPhone 4 och iPhone 5 – två klassiska mobiler som på sin tid stod för den mest ikoniska Apple-designen någonsin.

Nya iPad finns i blått, rosa, gult och silver. (Foto: Apple)

Under huven sitter det nu ett Apple A14 Bionic-chip, som vi känner till från 2020-upplagan av iPad Air. De uppdaterade kamerorna inkluderar en 12 MP främre kamera med ultravidvinkel, placerad längs den horisontella kanten, samt en uppdaterad 12 MP-kamera på baksidan som bland annat kan spela in video i 4K-upplösning.

Liksom de andra iPad-modellerna får nu också den billigaste iPad USB-C-port, Wi-Fi 6 trådlöst nätverk och kan fås i en version som stöder 5G. Naturligtvis kommer Apples senaste iPad också med den senaste versionen av företagets surfplatte-operativsystem, iPadOS 16

Pris och tillgänglighet

De tidigare versionerna av Apples billigaste iPad kunde köpas för ett mycket rimligt pris. Således kostade den mest prisvärda versionen av 9:e generationens iPad bara 3 990 kronor för Wi-Fi-versionen med 64 GB lagringsutrymme.

Läs också Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.

Motsvarande version av nya iPad (10:e generationen) kostar 6 595 kronor (dvs en prisökning med 65 procent!), medan priserna för Wi-Fi + Cellular-modeller börjar på 8 795 kronor. Den nya iPaden finns i 64 GB och 256 GB konfigurationer och i blå, rosa, gul och silver-färg.

Nya iPad kommer att finnas tillgänglig i butiker från och med den 26 oktober.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen