Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple i AI-samarbete med OpenAI för iOS 18

Apples kommande utvecklarkonferens (WWDC) i juni kommer att bjuda på ett hav av AI-nyheter.

Av / 2024-05-27 - 17:55
Apple i AI-samarbete med OpenAI för iOS 18

Om bara några veckor drar Apples World Wide Developer Conference igång i Cupertino. Helt säkert är att Apple kommer att visa sina uppdaterade operativsystem, iOS 18, och en ny version av macOS. Den stora frågan är hur mycket som kommer handla om artificiell intelligens (AI).

Den vanligtvis mycket välinformerade teknikjournalisten Mark Gurman från Bloomberg tror att han vet att Apple kommer att introducera åtskilliga AI-funktioner i sitt ekosystem. Men Apples AI-integration kommer att vara mindre omfattande än Googles och Microsofts.

Läs också Blir det Google-AI i iPhone? Apple uppges förhandla med Google om att licensiera Gemini AI.

De nya AI-verktygen kommer alltså att vara inriktade på användning i vardagen, skriver Gurman. Funktionerna kommer att integreras i Apples huvudappar som Safari, Bilder och Anteckningar.

Användare kommer till exempel att kunna använda AI för att transkribera röstmemon och sammanfatta anteckningar från möten, liksom iPhone och Mac-datorer kommer att få nya fotoredigeringsfunktioner liknande de vi redan känner från Googles Pixel-mobiler och Samsungs senaste Galaxy S24-serie.

Läs också AI, AI och mer AI i Googles planer Gemini 1.5 Pro får mer kapacitet och bättre förmåga till resonemang i flera steg.

En av de mer speciella nya AI-funktionerna kommer att vara personliga emojis, som den artificiella intelligensen skapar utifrån vad användaren skriver. Man får alltså föreställa sig att ”Blä! Jag hatar citroner” blir en emoji med sammandragna läppar, slutna ögon och insugna kinder.

Apples röststyrda assistent Siri ska samtidigt också få en rejäl uppgradering.

OpenAI

Den sistnämnda kommer möjligen att få ChatGPT som motor, för enligt Bloomberg har Apple ingått ett avtal med OpenAI om att integrera AI-företagets teknologi i Apples ekosystem.

Därmed medger Apple samtidigt alltså att företagets egen utveckling av AI-teknnologi i skrivande stund inte kan hänga med sina konkurrenter.

Läs också:

iPad Pro med nya M4-processorn inleder Apples AI-strid

Därför presenterade Apple ett nytt M4-chip bara ett halvår efter att M3 såg dagens ljus.

Läs mer
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen