Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Allt fler rapporterar att iPhone 14-batteriet åldras snabbt

Sociala medier och tekniksajter fylls av rapporter av mobiler som tappat mer än 10% kapacitet på under ett år.

Skrivet av / 2023-08-15 - 11:42
Allt fler rapporterar att iPhone 14-batteriet åldras snabbt

Med bara en månad kvar till lanseringen av iPhone 15, som ryktas får ett något större batteri, börjar oroande rapporter komma om föregångarens batteri. Det verkar åldras snabbare än tidigare modeller. Det är än så länge oklart om det har att göra med just den batterimodellen, eller om det är något underliggande tekniskt problem som kan förekomma även i nästa modell.

Flera teknikjournalister från medier som The Verge, The Wall Street Journal och AppleTrack rapporterar att deras iPhone 14-mobiler visar sämre batterihälsa än de är vana vid från föregående modeller. Många av dem rapporterar siffror på under 90 procents kapacitet bara 11 månader efter inköp.


Joanna Stern på The Wall Street Journal, vars batteri är på 88 procent, spekulerar i vad det kan bero på. Kan det vara att man använder sin mobil ”för mycket”? Behöver man ladda den mer än en gång om dagen är det ett tecken på att man ligger över genomsnittet. Är det för att den blir för varm? Att snabbladda den med skalet på och använda den samtidigt får absolut en iPhone att bli varm, vilket kan få batteriet att åldras. Eller är det något tekniskt problem? Är det den nya ”always on” skärmen som drar ur batteriet, eller ett kylningsproblem?


Det enda Apple säger om vad man kan förvänta sig i degradering av batteriet är att det ska hålla 80 procent av sin originalkapacitet efter 500 kompletta laddningscykler.

Hur ser batterihälsan ut på din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max? Kommentera gärna.

Läs också:

Apple iPhone 14 Pro

Den bästa mobilen

iPhone 14 Pro är den bästa mobilen vi har testat någonsin.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

3 reaktioner på ”Allt fler rapporterar att iPhone 14-batteriet åldras snabbt”

  1. Kristian Slotte

    Jag har en 14 PRO, köpt för 8 månader sedan. Att den tappar batterikapacitet betydligt snabbare än min tidigare iPhone X, är tydligt.
    Med tanke på att den används tämligen blygsamt så är behovet av laddning dagligen förvånande.

  2. Erik Nygren

    Min 14 Pro har bästa batterihälsan på flera år. 95% kvar nu och då är den ofta på 20% varje kväll och laddas under nätterna. Motsvarande för min 13 var någonstans runt 87% när jag bytte.

    Snabbladdning kan nog påverka, jag laddar i princip aldrig med snabbladdning eller induktion (”trådlös”).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung läcker nästa Galaxy

Xiaomi vill göra din hälsa smart

Nya Xiaomi 13T-serien

Garmin-klocka för aktiv livsstil

Nu släpps iOS 17

Tidig död för Surface Duo

Rulla till toppen