annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
annons

Mer 4K-TV från Panasonic

Panasonic utökar sortimentet med fler 4K-skärmar som de påstår ska kunna matcha bildkvaliteten från deras populära plasmaskärmar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Panasonics populära plasmaskärmar är ett minne blott i och med att den japanska tillverkaren meddelat att de stoppar produktionen och lägger ner fabrikerna. På CES-mässan visade de alltså bara LED-LCD-baserade skärmar, samt en böjbar OLED-prototyp.

Mer ”plasmalik” bild
Panasonic har uppenbarligen insett att många bildentusiaster föredrar deras plasmaskärmar. De har därför haft som mål att bygga en LED-TV som kan matcha de gamla skärmarnas allmänna bildkvalitet. Det görs med hjälp av en nyutvecklad ”Studio Master Color”-panel med kant-LED som ska kunna återge ett bredare färgspektrum och högre kontrast än dagens WT60-modell som vi testade nyligen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I ett mörklagt rum på CES fick vi studera Panasonic-skärmen närmare, sida vid sida med gamla plasmareferensen ZT60. Bildmaterialet var kanske inte det mest avancerade, men det var ändå uppenbart att färgåtergivningen ligger närmare plasmateknikens än något vi sett tidigare från Panasonic.

AX800-serien blir HDMI 2.0-kompatibel och har precis som föregångaren en Displayport-ingång som gör att man kan koppa in exempelvis en dator.

85-tums prototyp med bak-LED
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nya AX800-serien kommer att finnas i 58 och 65tum. Dessutom visade Panasonic en prototyp av en stor 85-tummare med äkta LED-bakbelysning. Den så riktigt lovande ut – i montern användes den bland annat för att demonstrera bilspel i 4K/60p från en PC i bakgrunden. Vi fick aldrig någon chans att prova spelet eftersom kön med ivriga Formel 1-talanger var för lång, men det så onekligen häftigt ut.

Life+ Screen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Panasonic har också förbättrat sitt ”My Home Screen”-menysystem med nya funktioner och finesser. Årets version heter Life+ Screen och ska göra det ännu enklare att skräddarsy material och utseende efter olika användare. Genom att välja sin profil uppe i hörnet kan varje familjemedlem få sin individuella startskärm, beroende på vad man gillar att titta på. TV-program kan prioriteras med hjälp av en ”gilla”-knapp, varpå det visas rekommendationer på startskärmen som bygger på den personliga smaken.

4K Online Player
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När det gäller material att titta på så lanserar Panasonics en egen 4K-streaming-tjänst, där man kan titta på alla bildsekvenser och videosnuttar i 4K-kvalitet. Innehållet begränsas till naturfilmer och liknande, det handlar alltså inte om någon tvättäkta filmtjänst utan snarare om en samling demoscener som man kan ha för att imponera på grannarna.

Panasonics 2014-modeller får europalansering i april. Priser och mer konkret teknisk information meddelas i samband med denna.

Läs också

Smarta tillbehör från Logitech

Smarta tillbehör från Logitech

Speltillbehör för iPhone och smart mus för flera enheterLägg till som favorit
Se presentation av Rega RP10

Se presentation av Rega RP10

Här är Regas nya toppmodell. Vi har tittat närmare och lyssnat på skivspelaren tillsammans med Phil Freeman som berättar mer om den. Lägg till som favorit
Martin Logan tappar tråden

Martin Logan tappar tråden

Det måste bara bli bra när Martin Logan gör en trådlös högtalare. Crescendo har både bluetooth och AirPlay, gissa om vi ser fram emot att få testa den här!Lägg till som favorit
Unik högtalardesign

Unik högtalardesign

Runda högtalare är inget nytt, men Fujitsu gör det på sitt eget sätt i deras Eclipse. Lägg till som favorit
Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Amerikanska Ayre har bara super-highend, men när de jubilerar måste de naturligtvis anstränga sig lite extra när de uppgraderar sina toppmodeller. Lägg till som favorit
Marten Coltrane Supreme 2

Marten Coltrane Supreme 2

Här är ett par högtalare du aldrig har sett förut. Och du har förmodligen inte hört på maken heller. Lägg till som favorit
Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Även om det inte dräller av mobilnyheter på CES så kom både Sony och Samsung med intressanta nya produkter. Vi har bilderna. Lägg till som favorit
Böjd mobiltoppnyhet från LG

Böjd mobiltoppnyhet från LG

Det är inte bara TV-apparaterna som ska vara konkava i år. LG har böjt den lilla skärmen på sin lyxmobil – som till och med läker sig själv och tar bort repor automatiskLägg till som favorit