TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

IFA 2019: Smartare spisskydd

forfatter
Publicerad 2019-09-04 - 17:26

De flesta av oss har nog råkat ut för att det som står på spisen kokar över. Oftast är det värsta som händer att det är tråkigt att torka upp efteråt, men i vissa fall kan det faktiskt innebära en brandrisk om inte spisen stängs av.

I finska Espoo har relativt nylanserade Safera utvecklat en smartare kökssensor som övervakar spisen och varnar via en app på mobilen om något går snett.

Safera Sense kallas den enkla sensorn som kostar ungefär 150 euro och installeras på två minuter, enligt Mikko Reinikainen på Safera. Han visade upp produkten för första gången på IFA Global Press Conference 2019 i spanska Huelva i våras.

Safera Sense placeras under köksfläkten och innehåller hela 10 sensorer som ”ser” om något håller på att koka över och meddelar dig innan det händer.

Sensorn kan också ställas in för att varna när något är färdiglagat och i appen finns flera inställningar för både matlagning och säkerhet.

Man kan installera sensorn själv på bara ett parminuter och det finns en säkerhetsbrytare som sitter mellan spisen och eluttag, som de flesta får installera själva.

Det går också att beställa en installatör som gör jobbet åt dig. IFA 2019-mässan visar Safera upp sina sensorer bland de smarta produkterna i hall 25.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IFA 2019: Ljuv musik från Philips och B&W Vi fick både se och höra nya OLED+934 och OLED+984 på IFA-mässan.
Färgglatt och trådlöst ljud från JBL Större utbud av trådlösa högtalare och raffinerade helt trådlösa öronproppar
IFA 2019: Motorola-mobil med 48 Mp zoom Motorolas nya mobil ligger i mellanprisklassen men jagar de dyra fotomobilerna: fyra kameror, 48 Mp och bredformatvideo på högkant.
IFA 2019: Huawei bekräftar att Mate 30-serien kör Android En del av osäkerheten olm Huawies första helt nya mobiltelefon efter den amerikanska blockaden har försvunnit. Huawei Mate 30 kör Android 10. Men när och hur den lanseras kommersiellt är fortfarande oklart.
Yales lås får uppkoppling till det smarta hemmet Yale Doorman får uppkoppling till Amazons, Googles och Apples smarta hem
Följ Ljud & Bild