Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2019: Smartare spisskydd

Av / 2019-09-04 - 17:26
IFA 2019: Smartare spisskydd

De flesta av oss har nog råkat ut för att det som står på spisen kokar över. Oftast är det värsta som händer att det är tråkigt att torka upp efteråt, men i vissa fall kan det faktiskt innebära en brandrisk om inte spisen stängs av.

I finska Espoo har relativt nylanserade Safera utvecklat en smartare kökssensor som övervakar spisen och varnar via en app på mobilen om något går snett.

Safera Sense kallas den enkla sensorn som kostar ungefär 150 euro och installeras på två minuter, enligt Mikko Reinikainen på Safera. Han visade upp produkten för första gången på IFA Global Press Conference 2019 i spanska Huelva i våras.

Safera Sense placeras under köksfläkten och innehåller hela 10 sensorer som ”ser” om något håller på att koka över och meddelar dig innan det händer.

Sensorn kan också ställas in för att varna när något är färdiglagat och i appen finns flera inställningar för både matlagning och säkerhet.

Man kan installera sensorn själv på bara ett parminuter och det finns en säkerhetsbrytare som sitter mellan spisen och eluttag, som de flesta får installera själva.

Det går också att beställa en installatör som gör jobbet åt dig. IFA 2019-mässan visar Safera upp sina sensorer bland de smarta produkterna i hall 25.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgglatt och trådlöst ljud från JBL

IFA 2019: Motorola-mobil med 48 Mp zoom

IFA 2019: Här kommer ljudet från alla håll och kanter

IFA 2019: Huawei bekräftar att Mate 30-serien kör Android

Yales lås får uppkoppling till det smarta hemmet

IFA 2019: Titta vad Braun har hittat på

IFA 2019: Panasonics nya TV har kodnamnet ”MegaCon”

IFA 2019: Sonys bästa mobil har krympt!

IFA 2019: Här är dina nya AirPods ... från Huawei!

IFA 2019: Philips Audio är tillbaka

IFA 2019: Pioneers nya hemmabiovärsting

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

Ljud & Bild
Rulla till toppen