Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2019: 48 Mp zoom-mobil från Motorola

Motorolas nya mobil ligger i mellanprisklassen men jagar de dyra fotomobilerna: fyra kameror, 48 Mp och bredformatvideo på högkant.

Skrivet av / 2019-09-09 - 15:42
IFA 2019: 48 Mp zoom-mobil från Motorola

På IFA-mässan i Berlin presenterade Motorola sin första fyra mobiltelefon med fyra kameror: One Zoom. Motorola utlovar massor av zoom, supervidvinkel och skarpa bilder på natten. Prislappen gör att telefonen befinner sig i mellanprisklassen, men framför allt när det gäller kamera verkar den ligga hack i häl på konkurrenternas toppmodeller.

Huvudkameran är försedd med en 48 Mp-sensor, men tanken är inte att göra jättestora bildfiler. Genom att använda fyra sensorpixlar till varje bildpixel blir resultatet en 12 Mp-bild med fyra gånger högre ljuskänslighet.

Zoomobjektivet, som rent tekniskt är en telelins, har en dedikerad 8 Mp-sensor som ger 3x optisk zoom med hög upplösning. Ultravidvinkelkameran täcker 117 grader framför telefonen. Den fjärde och sista kameran är en djupkamera på 5 Mp som tillsammans med huvudkameran kan göra bakgrunden diffus automatiskt. Man kan till och med ändra skärpan efter att man tagit bilden för att få ett perfekt resultat.

Motorola One Zoom. Foto: Motorola

25 Mp för selfies

Om du föredrar att ta bilder av dig själv i stället för omgivningen så har frontkameran 25 Mp och samma Quad pixel-teknik som ger fyra gånger högre ljuskänslighet.

När det gäller utrustning så tillhör Motorola den högre skolan, fast inte riktigt i samma klass som de riktigt toppmodellerna – som å andra sidan kostar två eller tre gånger så mycket. Processorn är en åttakärnig Snapdragon 675 med 4 GB RAM. Skärmen är en 6,4-tums OLED med bred Full HD-upplösning (2340 x 1080). Batteriet är på 4 000 mAh. Skärmen har en inbyggd fingeravtrycksläsare som visas vid behov.

Bredformatvideo på högkant

Smartmobiler har gett oss mycket bra saker. Å andra sidan har vi också fått ett oändligt antal videor inspelade i stående format. Vilket rimmar illa med det faktum att TV-skärmar, datormonitorer och biodukar fortfarande har ett liggande bredformat. Motorola One Zoom har lösningen: här kan man nämligen automatiskt spela in bredformatvideo även om man håller mobilen i stående format. Det finns ju gott om pixlar att ta av …

Pris och tillgänglighet

Motorola One Zoom kostar 4 500 kronor och kommer nu i september.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgglatt och trådlöst ljud från JBL

IFA 2019: Motorola-mobil med 48 Mp zoom

IFA 2019: Här kommer ljudet från alla håll och kanter

IFA 2019: Huawei bekräftar att Mate 30-serien kör Android

Yales lås får uppkoppling till det smarta hemmet

IFA 2019: Titta vad Braun har hittat på

IFA 2019: Panasonics nya TV har kodnamnet ”MegaCon”

IFA 2019: Sonys bästa mobil har krympt!

IFA 2019: Här är dina nya AirPods ... från Huawei!

IFA 2019: Philips Audio är tillbaka

IFA 2019: Pioneers nya hemmabiovärsting

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen