Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2019: Yale Doorman blir uppkopplad

Yale Doorman får uppkoppling till Amazons, Googles och Apples smarta hem

Av / 2019-09-08 - 23:52
IFA 2019: Yale Doorman blir uppkopplad

Yales smarta lås Doorman har länge varit populärt bland villaägare. Men problemet har varit att om man ville fjärrstyra det var man tvungen att stoppa i en styrmodul från larmleverantören Verisure. Det är inte alla som har varit så förtjusta i att behöva knyta sig till ett externt företag för detta.

Yales nya hub, modul och kodlås (Foto: Ljud & Bild)

 

På IFA presenterade Yale glädjande nog en helt egen styrmodul som kopplas till en liten hub som pluggas in i närmaste vägguttag. Kompatibla Yale-lås får då koppling till Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Homekit. De släpper även en siffersats så att man kan använda en kod för att låsa upp dörren.

Plugga in modulen i låset för att koppla upp det (Foto: Ljud & Bild)

 

Det gör det möjligt att använda appen för att låsa, låsa upp och kontrollera status på låset. Men också att röststyra låset med smarta assistenter, eller att se status i Googles och Apples hem-appar.

En möjlighet som öppnas upp är att gå åtkomst till tillfälliga besökare. Yale har bland annat en försöksverksamhet i England där man kan få matvaror från Waitrose levererade rakt in i kylskåpet.

I England säljer Yale även larmsystem och övervakningskameror, något som sägs komma till övriga Europa inom snart. Möjligheterna att koppla ihop låset med larmet och det smarta hemmet ger många möjligheter. Som att dörren låses upp, larmet inaktiveras, kamerorna inomhus slås av och lamporna tänds när man kommer hem.

Läs mer på yale.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgglatt och trådlöst ljud från JBL

IFA 2019: Motorola-mobil med 48 Mp zoom

IFA 2019: Här kommer ljudet från alla håll och kanter

IFA 2019: Huawei bekräftar att Mate 30-serien kör Android

Yales lås får uppkoppling till det smarta hemmet

IFA 2019: Titta vad Braun har hittat på

IFA 2019: Panasonics nya TV har kodnamnet ”MegaCon”

IFA 2019: Sonys bästa mobil har krympt!

IFA 2019: Här är dina nya AirPods ... från Huawei!

IFA 2019: Philips Audio är tillbaka

IFA 2019: Pioneers nya hemmabiovärsting

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

Rulla till toppen