Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya utomhusprodukter från Philips Hue

Om du tillbringar mer tid i trädgården eller på terrassen än inomhus så har Philips Hue goda nyheter.

Av / 2020-01-08 - 15:31
Nya utomhusprodukter från Philips Hue

Redan på förra årets CES-mässa hade Philips Hue nyheter för utomhusbelysning på programmet. Då var det en ny utomhusrörelsesensor som var i fokus, men i år har Signify, företaget som ligger bakom Philips Hue, bland annat med sig lågspänningslampor för utomhusbruk till Las Vegas.

De nya lågspänningsprodukterna får man installera själv och behöver alltså inte blanda in en auktoriserad elektriker. Bland nyheterna finns bland annat lågspänningsversioner av två populära Philips Hue-utomhusmodeller, vägglamporna Impress och Econic, plus att utomhusspotten Lily kommer i en XL-version som kan belysa husväggen eller träd i trädgården.

Philips Hue Lily XL går att köpa från och med slutet av januari för 1 550 kronor och Hue Impress kostar 1 400 kronor. Econic har vi ingen prisinformation om.

Den nya lågspänningsversionen av Philips Hue Lily XL kommer i slutet av januari. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Dessutom visar Signify upp ett antal mer traditionella utomhusprodukter på mässan. Samtliga måste monteras av en professionell elektriker, vilket naturligtvis gör den totala kostnaden något högre än för de ovan nämnda lågspänningslamporna.

Det handlar om Philips Hue Appear, Attract, Daylo, Nyro och Resonate, som alla släpps i slutet av januari och kostar mellan 1 250 och 1 550 kronor. Enda undantaget är Hue Nyro som inte kommer förrän i slutet av april och då kostar 1 300 kronor.

Goda nyheter för de som har Philips Hue Play HDMI Sync Box

Men Signify har även en god nyhet för de av oss som hellre sitter framför TV:n.

Användare av Philips Hue HDMI Sync Box, som kan anslutas till TV:n och simulera Ambilight-belysning genom att överföra färgsignalerna till kompatibla Philips Hue-lampor, kan snart styra belysningen på ett enklare sätt.

Genom att uppdatera boxens mjukvara, som släpps i april, kan man nämligen den med rösten och både Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri. Det kommer också att bli möjligt att bland annat sätta på och stänga av boxen med den vanliga infraröda fjärrkontrollen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

Rulla till toppen