Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

NAD Masters M33

Trådlös NAD-förstärkare med DAC och Dirac-rumskorrektion.

Av / 2020-01-10 - 13:43
NAD Masters M33

Masters-serien är det mest spännande som hänt från NAD sedan förstärkaren NAD 3020 demokratiserade hifi på 80-talet och gjorde att till och med studenter hade råd att utveckla audiofili.

Masters-serien ligger definitivt i en annan klass, prislapparna gör produkterna till något som bara de med välutvecklad audiofili har råd med. Som M32, en integrerad förstärkare med inbyggd digitalomvandlare, som vi blev väldigt förtjusta i när vi testade den 2017.

(Foto: NAD)

Nu är uppföljaren här. M33 ser nästan precis likadan ut, å andra sidan har det inte hänt så våldsamt mycket i den nya modellen.

M33 har fått BluOS-strömning av musik till flera rum och en uppdaterad 32-bitars DAC med stöd för MQA-filer som finns på Tidal.

Den har också Dirac-rumskorrigering med fler profiler och Bass Management, som vi också har provat och gillar väldigt mycket.

(Foto: NAD)

I övrigt har den ingångar för HDMI med eARC för ljud åt båda håll, Gigabit Ethernet för trådbunden strömning, balanserad AES/EBU-digitalingång samt USB-port. Den har även tre analoga ingångar, inklusive skivspelaringång för antingen MM- eller MC-pickup. Och på framsidan sitter en stor 7-tums pekskärm.

M33 stöder AirPlay 2 med röststyrning via Siri och har Bluetooth aptX HD-strömning. Med BluOS-appen kan man också styra anläggningen Alexa eller med Google Assistant.

Exakt pris känner vi inte till, det enda vi vet är att M33 kommer att kosta aningen mer än M32, vilket lär betyda någonstans i trakterna av 40 000 kronor.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”NAD Masters M33”

  1. Ni kan väl beskriva Dirac rumskalibrering kort. Mäts det med toneburst och mikrofon. Korrigerar det för stående vågor som Pioneers system MCACC?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Rulla till toppen