annons
annons

CES 2019: Utomhussensor till Philips Hue

Philips utökar sin Outdoor-serie och har en Google Assistant-nyhet.

Med Philips Hues nya rörelsesensor för utomhusbruk kan man ställa in så att lampor både inomhus och utomhus tänds automatisk om de upptäcker rörelser.

Sensorn kan till exempel tända lamporna automatiskt när man kommer hem, och den integrerade dagsljussensorn ser till att lampan inte aktiveras förrän det är mörkt ute.

Den nya utomhussensorn till Philips Hue Outdoor. Foto: Philips
Den nya utomhussensorn till Philips Hue Outdoor. Foto: Philips

I ett pressmeddelande berättar Philips dessutom att flera nya Hue Outdoor-lampor – både för vägg, pelare och mark – har flera olika alternativ för att lysa upp trädgården och andra utomhusområden på ett intelligent sätt.

Sensorns räckvidd på 12 meter upptäcka alla rörelser i närheten av hemmet och i Hue-appen kan man ställa in precis vilka lampor som ska tändas – både utomhus och inomhus – när någon passerar, så att objudna gäster håller sig borta.

Den nya rörelsesensorn för utomhusbruk kommer i februari och kostar ca 500 kronor

Ny Econic-lampa i Philips Hue Outdoor-serien. Foto: Philips
Ny Econic-lampa i Philips Hue Outdoor-serien. Foto: Philips

Den som använder Google Assistant har också fått intressanta nyheter på CES-mässan. Snart kommer det nämligen ett par nya funktioner, bland annat kan Google Assistant-alarm synkroniseras med Hue-lamporna.

I praktiken innebär det att om man har ställt in ett alarm via Google Assistant så startar Philips Hue en Sunrise-belysning en halvtimme innan. Samma sak kan ställas in åt andra hållet också, så att belysningen dimmas sänks kontinuerligt i en halvtimme innan man går och lägger sig.

De nya funktionerna ska komma i mars genom en mjukvaruuppdatering.

Fler Philips Hue-nyheter:

Welcome Flood Light: Väggmonterad lampa med en enda nyans av klart vitt ljus. Pris: ca 1200 kr.
Discover Flood Light: Väggmonterad lampa med vitt och färgat ljus. Pris: ca 1400 kr.
Econic: Lampserie med vitt och färgat ljus. Pris från 1 300 kr
Calla piedestal: Ny och större version med vitt och färgat ljus. Pris för startpaket ca 1 500 kr.
Fuzo: Lampserie med klart vitt ljus. Pris från ca 800 kr

Med Philips Hues nya rörelsesensor för utomhusbruk kan man ställa in så att lampor både inomhus och utomhus tänds automatisk om de upptäcker rörelser. Sensorn kan till exempel tända lamporna automatiskt när man kommer hem, och den integrerade dagsljussensorn ser till att lampan inte aktiveras förrän det är mörkt ute. [caption id="attachment_91450" align="alignnone" width="850"]Den nya utomhussensorn till Philips Hue Outdoor. Foto: Philips Den nya utomhussensorn till Philips Hue Outdoor. Foto: Philips[/caption] I ett pressmeddelande berättar Philips dessutom att flera nya Hue Outdoor-lampor – både för vägg, pelare och mark – har flera olika alternativ för att lysa upp trädgården och andra utomhusområden på ett intelligent sätt. Sensorns räckvidd på 12 meter upptäcka alla rörelser i närheten av hemmet och i Hue-appen kan man ställa in precis vilka lampor som ska tändas – både utomhus och inomhus – när någon passerar, så att objudna gäster håller sig borta. Den nya rörelsesensorn för utomhusbruk kommer i februari och kostar ca 500 kronor [caption id="attachment_91451" align="alignnone" width="850"]Ny Econic-lampa i Philips Hue Outdoor-serien. Foto: Philips Ny Econic-lampa i Philips Hue Outdoor-serien. Foto: Philips[/caption] Den som använder Google Assistant har också fått intressanta nyheter på CES-mässan. Snart kommer det nämligen ett par nya funktioner, bland annat kan Google Assistant-alarm synkroniseras med Hue-lamporna. I praktiken innebär det att om man har ställt in ett alarm via Google Assistant så startar Philips Hue en Sunrise-belysning en halvtimme innan. Samma sak kan ställas in åt andra hållet också, så att belysningen dimmas sänks kontinuerligt i en halvtimme innan man går och lägger sig. De nya funktionerna ska komma i mars genom en mjukvaruuppdatering.

Fler Philips Hue-nyheter:

Welcome Flood Light: Väggmonterad lampa med en enda nyans av klart vitt ljus. Pris: ca 1200 kr. Discover Flood Light: Väggmonterad lampa med vitt och färgat ljus. Pris: ca 1400 kr. Econic: Lampserie med vitt och färgat ljus. Pris från 1 300 kr Calla piedestal: Ny och större version med vitt och färgat ljus. Pris för startpaket ca 1 500 kr. Fuzo: Lampserie med klart vitt ljus. Pris från ca 800 kr
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-