Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: JBL satsar trådlöst

Trådlösa högtalare, trådlösa hörlurar och helt trådlösa hörlurar.

Skrivet av / 2019-01-11 - 08:55
CES 2019: JBL satsar trådlöst

JBL satsar på praktisk, bärbart ljud i år. En helt ny serie intelligenta hörlurar och en ny modell i den trådlösa Flip-högtalarserien.

Om du föredrar traditionella on-ear-hörlurar har den nya Live-serien intelligenta touch-funktioner och stöder Google och Amazon Alexa. Med modellerna LIVE 400BT och LIVE 500BT kan du hänga med i vad som händer i omgivningen tack vare funktionerna TalkThru och Ambient Aware. Och LIVE 650BTNC har dessutom aktiv brusreducering. Batteritiden är upp till 33 timmar.

Den trådlösa högtalaren JBL Flip 5 är naturligtvis vattentät och enligt pressmeddelandet är inte ljudet dumt heller: ”Med ovalt element och en utökad area och utformning av det konformade membranet förstärks JBLs signaturljud och förhöjer helhetsupplevelsen av ljudet som spelas upp, med krispig diskant och djup bas.”

Även JBL har sett åt vilket håll vinden blåser och hoppar på det helt trådlösa tåget. Enligt en studie från FutureSource kommer att hörlurar helt utan kabel kommer att stå för mer än en tredjedel av hörlursförsäljningen mot slutet av 2022.

Tune 120TWS har Voice Assistant, ”PureBass Sound”, 16 timmars speltid och finns i fräscha färger.

Reflect Flow är en träningshörlur med 30 timmars speltid, IPX7-vattentäthet och snabb anslutning till Google Now och Siri.

Om träningen sker utomhus ger Endurance Peak 28 timmars speltid. Hörlurarna har touch-styrning och en ”PowerHook” som håller dem på plats.

Ska det gå extra intensivt till finns extremmodellen UA True Wireless Flash, som är utformad av löpare för löpare. Sport Flex Fit garanterar att man inte behöver justera hörlurarna under tiden man springer. Och tack vare den vattentäta UA Storm-tekniken och IPX7-klassningen klarar de träning i alla väder. Batteritiden är 25 timmar.

Priser

Live 400BT: 1 300 kr
Live 500BT: 1 500 kr
Live 650BTNC: 2 000 kr
Flip 5: 1 300 kr
Tune 120TWS: 1 000 kr
Reflect Flow: 1 500 kr
Endurance Peak: 1 500 kr
UA True Wireless Flash: 1 800 kr

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen