TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lotus Emira KEF Uni-Q

Lotus Emira får ljud från KEF

forfatter
Publicerad 2021-07-13 - 17:13

Bilstereon har blivit viktigare för hi-fi-tillverkarna och Burmester, Dynaudio och Bang & Olufsen, är inte längre ensamma om att erbjuda ljudsystem till prestigefyllda bilmärken.

Men KEF, till skillnad från Naim och Bowers & Wilkins, har hållit sig till hi-fi-högtalare, och har aldrig funnits i dörrsidorna på en bil.

Förrän nu.

Den kommande Lotus Emira kommer att ha KEFs första bilanläggning. Den låga sportbilen med två säten och en V6:a på 400 hk har nämligen en anläggning med 10 kanaler som är speciellt utvecklad för just Emira.

Bland högtalarna i bilen hittar du KEFs egenutvecklade Uni-Q högtalarelement under grillen och ljudet styrs från knapparna på ratten och en 10.25-tums pekskärm.

Den blå Lotusen på bilden – i Seneca Blue – kommer att finnas i flera färger och kommer att var en direkt konkurrent till Porsche 718 Cayman, som kan levereras med Burmester High-End Surround System.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend