Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Lotus Emira KEF Uni-Q

Lotus Emira får ljud från KEF

Bilstereon har blivit viktigare för hi-fi-tillverkarna och Burmester, Dynaudio och Bang & Olufsen, är inte längre ensamma om att erbjuda ljudsystem till prestigefyllda bilmärken.

Men KEF, till skillnad från Naim och Bowers & Wilkins, har hållit sig till hi-fi-högtalare, och har aldrig funnits i dörrsidorna på en bil.

Förrän nu.

Den kommande Lotus Emira kommer att ha KEFs första bilanläggning. Den låga sportbilen med två säten och en V6:a på 400 hk har nämligen en anläggning med 10 kanaler som är speciellt utvecklad för just Emira.

Annons

Bland högtalarna i bilen hittar du KEFs egenutvecklade Uni-Q högtalarelement under grillen och ljudet styrs från knapparna på ratten och en 10.25-tums pekskärm.

Den blå Lotusen på bilden – i Seneca Blue – kommer att finnas i flera färger och kommer att var en direkt konkurrent till Porsche 718 Cayman, som kan levereras med Burmester High-End Surround System.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Lotus Emira får ljud från KEF

Lotus Emira får ljud från KEF

Lotus Emira får ljud från KEF

Lotus Emira får ljud från KEF

Lotus Emira får ljud från KEF

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.