Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Lotus Emira KEF Uni-Q

Lotus Emira får ljud från KEF

Av / 2021-07-13 - 17:13
Lotus Emira KEF Uni-Q

Bilstereon har blivit viktigare för hi-fi-tillverkarna och Burmester, Dynaudio och Bang & Olufsen, är inte längre ensamma om att erbjuda ljudsystem till prestigefyllda bilmärken.

Men KEF, till skillnad från Naim och Bowers & Wilkins, har hållit sig till hi-fi-högtalare, och har aldrig funnits i dörrsidorna på en bil.

Förrän nu.

Den kommande Lotus Emira kommer att ha KEFs första bilanläggning. Den låga sportbilen med två säten och en V6:a på 400 hk har nämligen en anläggning med 10 kanaler som är speciellt utvecklad för just Emira.

Bland högtalarna i bilen hittar du KEFs egenutvecklade Uni-Q högtalarelement under grillen och ljudet styrs från knapparna på ratten och en 10.25-tums pekskärm.

Den blå Lotusen på bilden – i Seneca Blue – kommer att finnas i flera färger och kommer att var en direkt konkurrent till Porsche 718 Cayman, som kan levereras med Burmester High-End Surround System.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen