TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lotus Emira KEF Uni-Q

Lotus Emira får ljud från KEF

Bilstereon har blivit viktigare för hi-fi-tillverkarna och Burmester, Dynaudio och Bang & Olufsen, är inte längre ensamma om att erbjuda ljudsystem till prestigefyllda bilmärken.

Men KEF, till skillnad från Naim och Bowers & Wilkins, har hållit sig till hi-fi-högtalare, och har aldrig funnits i dörrsidorna på en bil.

Förrän nu.

Den kommande Lotus Emira kommer att ha KEFs första bilanläggning. Den låga sportbilen med två säten och en V6:a på 400 hk har nämligen en anläggning med 10 kanaler som är speciellt utvecklad för just Emira.

Bland högtalarna i bilen hittar du KEFs egenutvecklade Uni-Q högtalarelement under grillen och ljudet styrs från knapparna på ratten och en 10.25-tums pekskärm.

Den blå Lotusen på bilden – i Seneca Blue – kommer att finnas i flera färger och kommer att var en direkt konkurrent till Porsche 718 Cayman, som kan levereras med Burmester High-End Surround System.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.