TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica Leitz Phone 1

Sällsynt mobil med 1'' CMOS-bildchip.

Den lanserades, i all tystnad, i somras, medan de flesta var på semester och smög därmed under radarn. Leicas Leitz Phone 1, som den heter, är inte heller tillgänglig för allmänheten, eftersom den bara säljs av Softbank i Japan.

Det gör det svårt att skaffa en, och även om du lyckas hitta ett exemplar kanske det inte fungerar i mobilnätet där du bor.

Leica Leitz Phone 1 är den första mobilen producerar, eller snarare Sharp producerar. Eftersom den är baserad på en Sharp smartphone, med samma 1-tums bildchip som Sharps Aqous R6.

Kameran är en Summicron 19mm f1.9, som sitter framför ett 1” CMOS-bildchip på 20,2 Mp – känt för oss från bland annat Sony RX100 VII och telefonen kommer med ett linsskydd som hålls på plats med magneter.

Här finns ingen optisk zoom, bara en 6x digital zoom, men du kan ta bilder i raw- eller jpeg-format och Leica har tagit fram mjukvaran till kameraappen. Som har flera av de inställningar och ganska liknande menystruktur som vi hittar på en Leica Q2.

Den tekniska datan på själva mobilen är inte precis revolutionerande. En Snapdragon 888 5G-processor, 12 GB minne, 256 GB lagring och en 6,6” OLED-skärm, är i stort sett identiska med en Sony Xperia-mobil.

Mobilen har även en selfiekamera med 12,6 Mp och en 27mm f2,3.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar