Search
Generic filters
 itemprop

IFA 2019: Razer är först med gaming-ultrabook

Blade Stealth 13 är den första ultrabärbara speldatorn. Billig? Nej. Praktiskt? Skulle tro det.

På IFA har Razer presenterat nya Blade Stealth 13, som påstås vara världens första ultraportabla laptop för gaming. Vi utlovas tvättäkta spelupplevelser på en 13-tums skärm – och med ett chassi som bara är 15 millimeter tjockt och väger 1,3 kilo. Häftigt! Laptoparna fanns uppställda på mässan och vi måste säga att de såg riktigt läckra ut.

Razer Blade Stealth 13 är läckra, ultraportabla speldatorer. Foto: John Hvidlykke

Processorn är en 10:e generationens Intel i7 (1065G7 10nm), med fyra kärnor och åtta trådar. Det är en effektiv 1,3 GHz-processor med möjlighet till 3,9 GHz turboklockning.

GTX

Tre modeller släpps: Två GTX-versioner, med Nvidia Geforce GTX 1650-grafikkort, varav den ena har en matt Full HD-skärm och den andra en blank 4K Ultra HD-pekskärm. De kan rendera 3D-modeller i färg och för att optimera batteritiden används Nvidia Optimus-teknik som konstant balanserar energiförbrukningen mellan effekt och effektivitet.

Vi har läst oss till att GTX 1650 är ett högkvalitativt grafikkort för bärbara datorer, men att det har vissa kompromisser, till exempel saknar det ”ray tracing”, vilket skulle ge ett bättre intryck av djup i bilden genom att göra ljusreflektioner mer levande. Å andra sidan är detta något som kräver en hel del processorkraft, så det verkar förnuftigt att hoppa över det i en ultrabook.

Mercury White

Den tredje modellen är en så kallad Mercury White-version. Som namnet antyder är datorn vit, men har samma i7-processor som GTX-modellerna fast men ett enklare grafikkort (Intel Iris Plus). Skärmen har Full HD-upplösning.

Samsliga modeller har 16 GB LPDDR4 RAM-minne och upp till 512 GB SSD-disk av den snabbaste typen (PCIe). SSD:n kan för övrigt uppgraderas, vilket är sällsynt i ultrabook-sammanhang.

USB-C Thunderbolt 3 gör att de flesta nya och moderna tillbehör kan anslutas, och Wi-Fi 6 stöder trådlösa nätverk av allra snabbaste sort.

annons

Priser och tillgänglighet

Priserna för de nya ultrabärbara datorerna börjar på 1 680 euro, vi gissar att du kan multiplicera med 10 för att få svenska priser. Razer-datorerna släpps i USA och Kanada i slutet av september och lite längre fram i Norden. Något exakt datum har vi inte fått.

annons

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
3 veckor för 3 kr
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 3 veckor
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

Prova  LB+ i 3 veckor
3 VECKOR FÖR 3 KR
Tillgång till alla tester och nyheter
PROVA LB+
Ingen bindningstid
Stäng
Scroll to Top