annons
annons
annons
annons

IFA 2019: Razer är först med gaming-ultrabook

Blade Stealth 13 är den första ultrabärbara speldatorn. Billig? Nej. Praktiskt? Skulle tro det.

På IFA har Razer presenterat nya Blade Stealth 13, som påstås vara världens första ultraportabla laptop för gaming. Vi utlovas tvättäkta spelupplevelser på en 13-tums skärm – och med ett chassi som bara är 15 millimeter tjockt och väger 1,3 kilo. Häftigt! Laptoparna fanns uppställda på mässan och vi måste säga att de såg riktigt läckra ut.

Razer Blade Stealth 13 är läckra, ultraportabla speldatorer. Foto: John Hvidlykke

Processorn är en 10:e generationens Intel i7 (1065G7 10nm), med fyra kärnor och åtta trådar. Det är en effektiv 1,3 GHz-processor med möjlighet till 3,9 GHz turboklockning.

GTX

Tre modeller släpps: Två GTX-versioner, med Nvidia Geforce GTX 1650-grafikkort, varav den ena har en matt Full HD-skärm och den andra en blank 4K Ultra HD-pekskärm. De kan rendera 3D-modeller i färg och för att optimera batteritiden används Nvidia Optimus-teknik som konstant balanserar energiförbrukningen mellan effekt och effektivitet.

Vi har läst oss till att GTX 1650 är ett högkvalitativt grafikkort för bärbara datorer, men att det har vissa kompromisser, till exempel saknar det ”ray tracing”, vilket skulle ge ett bättre intryck av djup i bilden genom att göra ljusreflektioner mer levande. Å andra sidan är detta något som kräver en hel del processorkraft, så det verkar förnuftigt att hoppa över det i en ultrabook.

Mercury White

Den tredje modellen är en så kallad Mercury White-version. Som namnet antyder är datorn vit, men har samma i7-processor som GTX-modellerna fast men ett enklare grafikkort (Intel Iris Plus). Skärmen har Full HD-upplösning.

Samsliga modeller har 16 GB LPDDR4 RAM-minne och upp till 512 GB SSD-disk av den snabbaste typen (PCIe). SSD:n kan för övrigt uppgraderas, vilket är sällsynt i ultrabook-sammanhang.

USB-C Thunderbolt 3 gör att de flesta nya och moderna tillbehör kan anslutas, och Wi-Fi 6 stöder trådlösa nätverk av allra snabbaste sort.

Priser och tillgänglighet

Priserna för de nya ultrabärbara datorerna börjar på 1 680 euro, vi gissar att du kan multiplicera med 10 för att få svenska priser. Razer-datorerna släpps i USA och Kanada i slutet av september och lite längre fram i Norden. Något exakt datum har vi inte fått.

Du måste varea prenumerant för att läsa vidare.
Redan prenumerant Logga in

Välj önskad prenumerationslängd

Ingen bindningstid, säg upp prenumerationen när du vill

*Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad

Halvår (6 nummer) för 349:-

1 år (11 nummer) för 580:-

Full tillgång till alla plus-artiklar 4 veckor för 0:-

Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad. Ingen bindningstid, du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång 1 år (11 nummer) för 580:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång Halvår (6 nummer) för 349:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

IFA 2019: Ny toner från Philips

IFA 2019: Ny toner från Philips

Efter en tumultartad tid med olika ägare är Philips ljudavdelning tillbaka på rätt spår.Lägg till som favorit
IFA 2019: Nya flaggskeppsreceivrar från Pioneer

IFA 2019: Nya flaggskeppsreceivrar från Pioneer

De bästa hemmabioupplevelserna kräver en receiver med massor av muskler. Som Pioneer SC-LX904 eller SC-LX704.Lägg till som favorit
IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

IFA 2019: Mesh-nätverk ger trådlös gigabit-hastighet

Om du vill ha maximal hastighet i ditt trådlösa nätverk och är villig att betala för det så har Netgear vad du behöver: Orbi WiFi 6 Mesh System.Lägg till som favorit
IFA 2019: Hörlurar från DALI

IFA 2019: Hörlurar från DALI

DALI överraskar med två trådlösa hörlurar, med och utan ANC.Lägg till som favorit
IFA 2019: Pioneer håller fast vid CD-spelaren

IFA 2019: Pioneer håller fast vid CD-spelaren

Om du vill att CD-samlingen ska ha det bästa så kan PD-50AE vara precis vad du behöver.Lägg till som favorit
IFA 2019: Smartare soundbar-högtalare från JBL

IFA 2019: Smartare soundbar-högtalare från JBL

Starkare bas och ännu fylligare ljud är vad JBL:s nya soundbar-högtalare ska bjuda på. Och du kan prata med toppmodellen! Eller ja, nästan.Lägg till som favorit

(ingen rubrik)

Jabra krymper en av våra favoriter bland helt trådlösa öronproppar och ger dem ännu bättre batteritid.Lägg till som favorit
IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

IFA 2019: Philips får dig att sluta snarka och gör att du sover bättre

Philips SmartSleep Snoring Relief Band är det välklingande namnet på en ny produkt som ska få dig att sluta snarka. Lägg till som favorit
annons
Stäng meny