Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tre soundbars från Philips

Philips lanserar tre nya soundbars, för dig som antingen vill ha "hemmabioljud av toppkvalitet" eller vill förbättra TV-ljudet.

Av / 2024-01-24 - 15:27
Tre soundbars från Philips

I kampen om utrymmet i vardagsrummet har Philips lanserat tre nya soundbars som ger extra funktionalitet med en ny Philips Ambilight TV.

Philips TAB6309 – stort ljud på litet utrymme

Philips lovar att den nya soundbaren TAB6309 är den perfekta partnern för Philips Ambilight TV-ägare, med sitt stora bioljud som ändå inte blockerar skärmens nedre kant. Detta tack vare dess ”exceptionellt låga profil” på bara 37 mm i höjd. Alternativt kan soundbaren monteras på väggen.

Trots den låga höjden utlovar TAB6309 högkvalitativt 3D-ljud med ljudformat som Dolby Atmos och DTS Virtual:X. Eftersom högtalarsystemet är av 2.1-typ måste detta göras med digital ljudbehandling. Det kan aldrig bli lika bra som att ha separata högtalarelement ovanpå soundbaren, men det kan skapa en extra känsla av rymd.

Läs också Ljudmässig höjdare från Philips Den här nykomlingen från Philips levererar en stor ljudbild med saftig bas.

Den medföljande trådlösa subwoofern ger mer kraft i basregistret. Den är mycket kompakt och kan placeras antingen horisontellt eller vertikalt, så det bör finnas gott om möjligheter att gömma den helt utom synhåll.

Philips TAB6309
Philips TAB6309. Foto: Philips

Soundbaren har bra anslutningsmöjligheter med HDMI eARC, optisk digital ingång, analog AUX och även uppspelning direkt från USB-minne. Philips använder sitt eget EasyLINK-system, som gör att man kan styra både soundbaren och en Philips-TV med en enda fjärrkontroll. Detta ger några fler funktioner än vanligt, men det bör noteras att alla soundboards kan styras med TV:ns fjärrkontroll, så länge de båda stöder HDMI-CEC. Som idag gäller detta för de allra flesta.

Musik kan strömmas via Bluetooth 5.3 och soundbaren stöder LE Audio-kodeken för en mer stabil anslutning. Den påstås också ge bättre ljud med lägre latens jämfört med den gamla SBC-codecen.

Ljudmässigt är TAB6309 anpassningsbar med fyra EQ-lägen och ett dialog-förstärkningsläge. Du kan använda både fjärrkontroll och app för detta.
Philips TAB5309

Philips TAB5309. Foto: Philips

Philips TAB5309 – lite mindre

Om du har lite lägre ambitioner i TV-rummet kan TAB5309 vara soundbaren för dig. Också med DTS Virtual:X, men utan Dolby Atmos. Alltså inte samma stöd för uppslukande 3D-ljud.

TAB5309 har också en kompakt, trådlös subwoofer bredvid sig, och liknande anslutningsmöjligheter som sin storebror.

Philips TAB5109 – bättre än TV-ljudet

Om du inte är särskilt intresserad av tung bas, men ändå vill ha bättre ljud än det som kommer direkt från din TV, finns Philips TAB5109. Ett kompakt 2.0-system med DTS Virtual:X och Dolby Digital Plus. Återigen samma anslutningar som de två större modellerna.

Mer info: philips.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Ny Bluetooth-högtalare från Bose som ser ut som en handväska

Dynaudio radar upp specialmodeller

Kan Klipsch slå Sonos?

Det här är en högtalare

Högtalare från 1979 i ny upplaga

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Ljud & Bild
Rulla till toppen