TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Soundboks Go är en ny ultrakraftfull Bluetooth-högtalare

Världens mest kraftfulla bärbara högtalare har fått en lillebror som är lättare att bära men ändå spelar galet högt.

forfatter
Publicerad 2022-03-29 - 15:10

Festivallägrets glädje och förortens fruktan. Vi pratar om Soundboks.

Oavsett om du är ett fan eller eller inte måste du erkänna att danskutvecklade Soundboks är i en klass för sig bland bärbara Bluetooth-högtalare på grund av sin förmåga att bjuda upp till fest i det fria. Och nu har boxen fått en lillebror som är betydligt lättare att ta med sig. Soundboks Go, som precis har avtäckts, är hälften så stor och väger hälften av vuxenversionen, men den ska ändå kunna leverera på en fest.

Soundboks Go, som precis har presenterats, är hälften så stor och väger hälften av vuxenversionen, men den ska ändå kunna leverera på en fest.

Go Product Sill Angle 1
Soundboks Go är något mer portabel än sin föregångare. (Foto: Soundbox)

Soundboks har tidigare marknadsfört sig starkt på att kunna spela högre än något annat. Men under det senaste året har företaget mött kritik på grund av högljudda fester i stadsparker. Detta är förmodligen anledningen till att det slås på lite olika strängar i pressmeddelandet för Soundboks Go:

”För oss har konceptet med konsertnivå aldrig bara handlat om volym. Det handlar om det fulla ljudet, den fulla upplevelsen och tanken att alltid kunna få känslan av att vara på en konsert omgiven av musik och vänner.”

Soundbox Go väger 9,2 kg och är utrustad med två klass D-förstärkare på 72 W, som driver en 10-tums basenhet respektive en hornladdad dome-diskant. Det utbytbara batteriet ger en speltid på ”upp till 80 timmars lyssning.” Det beror såklart på hur högt du spelar. Vid full volym och inställningen ”Bass +” räcker batteriet till sex timmars användning. Vid den inställningen levererar högtalaren enligt uppgift ett ljudtryck på 121 dB! Ljudtrycket anges inte i pressmeddelandet, men vi har frågat tillverkaren.

Läs också Festen fortsätter dygnet runt Tredje versionen av danska Soundboks spelar tuffare, högre – och det går att sätta ihop ett band!

På festivallägret eller andra platser där det inte räcker med en högtalare för att bjuda upp till fest går det att bunta ihop upp till fyra Soundboks-högtalare trådlöst med hjälp av kontrollappen. Det fungerar dock bara för Soundboks Go och 3:e generationen av original Soundboks.

Soundboks Go kostar 6 999 kronor, och går att beställa från och med idag. För 500 kronor extra kan du köpa en bärsele.

Vi återkommer med ett test – och hoppas på bra väder för en trädgårdsfest inom en snar framtid.

Soundboks

Soundboks Go
Soundboks Go fyller och väger ungefär hälften av normalversionen. (Foto: Soundboks)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kan vara mitt i prick för många Äntligen en billigare subwoofer från Sonos! Sub Mini kan vara precis vad du har väntat på.
Riktig hifi för småpengar Argon Audio har uppdaterat sin redan lyckade Forte-serie. Det har den bara blivit bättre av.
Monitor Audio förnyar Platinum-sortimentet Monitor Audio firar 50 år och lanserar nya flaggskeppshögtalare.
Ny 700-serie högtalare från Bowers &Wilkins Hämtar teknik från high-end högtalarna i 800-serien.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Sonos Sub Mini: värd all väntan? Är Sonos nya mini-subwoofer helt enkelt för dyr? Audun på Ljud & Bild-redaktionen tycker till.
Följ Ljud & Bild