TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Soundboks Go är en ny ultrakraftfull Bluetooth-högtalare

Världens mest kraftfulla bärbara högtalare har fått en lillebror som är lättare att bära men ändå spelar galet högt.

forfatter
Publicerad 2022-03-29 - 15:10

Festivallägrets glädje och förortens fruktan. Vi pratar om Soundboks.

Oavsett om du är ett fan eller eller inte måste du erkänna att danskutvecklade Soundboks är i en klass för sig bland bärbara Bluetooth-högtalare på grund av sin förmåga att bjuda upp till fest i det fria. Och nu har boxen fått en lillebror som är betydligt lättare att ta med sig. Soundboks Go, som precis har avtäckts, är hälften så stor och väger hälften av vuxenversionen, men den ska ändå kunna leverera på en fest.

Soundboks Go, som precis har presenterats, är hälften så stor och väger hälften av vuxenversionen, men den ska ändå kunna leverera på en fest.

Go Product Sill Angle 1
Soundboks Go är något mer portabel än sin föregångare. (Foto: Soundbox)

Soundboks har tidigare marknadsfört sig starkt på att kunna spela högre än något annat. Men under det senaste året har företaget mött kritik på grund av högljudda fester i stadsparker. Detta är förmodligen anledningen till att det slås på lite olika strängar i pressmeddelandet för Soundboks Go:

”För oss har konceptet med konsertnivå aldrig bara handlat om volym. Det handlar om det fulla ljudet, den fulla upplevelsen och tanken att alltid kunna få känslan av att vara på en konsert omgiven av musik och vänner.”

Soundbox Go väger 9,2 kg och är utrustad med två klass D-förstärkare på 72 W, som driver en 10-tums basenhet respektive en hornladdad dome-diskant. Det utbytbara batteriet ger en speltid på ”upp till 80 timmars lyssning.” Det beror såklart på hur högt du spelar. Vid full volym och inställningen ”Bass +” räcker batteriet till sex timmars användning. Vid den inställningen levererar högtalaren enligt uppgift ett ljudtryck på 121 dB! Ljudtrycket anges inte i pressmeddelandet, men vi har frågat tillverkaren.

Läs också Festen fortsätter dygnet runt Tredje versionen av danska Soundboks spelar tuffare, högre – och det går att sätta ihop ett band!

På festivallägret eller andra platser där det inte räcker med en högtalare för att bjuda upp till fest går det att bunta ihop upp till fyra Soundboks-högtalare trådlöst med hjälp av kontrollappen. Det fungerar dock bara för Soundboks Go och 3:e generationen av original Soundboks.

Soundboks Go kostar 6 999 kronor, och går att beställa från och med idag. För 500 kronor extra kan du köpa en bärsele.

Vi återkommer med ett test – och hoppas på bra väder för en trädgårdsfest inom en snar framtid.

Soundboks

Soundboks Go
Soundboks Go fyller och väger ungefär hälften av normalversionen. (Foto: Soundboks)
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Läckert! Det vattnas i munnen när jag ser dessa ursnygga pjäser! Nu är jag dock en lycklig och mycket nöjd ägare av Technics SU-G700M2 som införskaffades i år! Wow vilket sound! Men! Man kan ju skaffa en förstärkare till 😉

Marshall-ljud i fickan Den är så liten att det nästan är onaturligt att den gör så mycket ljud.
Zeppelinaren flyger igen Bowers & Wilkins välkända trådlösa Zeppelin-högtalare är inne på sin fjärde generation och har hängt med i tiden. Resultatet är helt modernt.
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend