TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Soundbar-högtalarna från LG har rumskalibrering

LG:s nya soundbar-högtalare SC9 och SE6 ska ge omslutande ljud och en rad mångsidiga funktioner.

forfatter
Publicerad 2023-01-03 - 21:32

LG presenterar sina senaste soundbar-högtalare på CES i Las Vegas, och vi är spända på att se vad de har i rockärmen den här gången.

Vi hoppas verkligen att de har kommit med något nytt med modellerna SC9 och SE6, för vi vill inte bara ha ”okej” ljud – vi vill ha ljud som får oss att komma in i filmen – eller känna att vi sitter på första raden på en konsert med vår favoritartist.

När dessa högtalare är ihopkopplade med LG:s nya TV-apparater dyker några nya funktioner upp. WOW Orchestra använder till exempel alla ljudkanalerna i de två produkterna för att skapa en utökad ljudbild med förbättrad höjd, djup och kraft. Vi hoppas att det också betyder att vi kan få lite extra tryck och gnista när vi tittar på actionfilmer eller spelar videospel.

SC9 har subwoofer, SE6 har integrerad bas

Huvudskillnaden mellan de två modellerna är att du får en trådlös subwoofer när du köper SC9, medan den smala SE6 istället har fyra slavbasar för att försöka återskapa baseffekterna.

Foto: LG

Tre kanaler ”i taket”

Vi får inte heller glömma LG:s Triple Sound Technology. Dessa är nämligen de första soundbar-högtalarna på marknaden med tre separata toppkanaler från dedikerade högtalarelement. Detta bör ge en mer komplett hemmabioupplevelse, med exakt ljudåtergivning och förbättrad klarhet. Inte minst genom att kunna dra den viktiga mittkanalen längre upp på höjden, så att den inte låter som att den kommer under bilden.

Läs också Letar du efter en ny soundbar? Kolla in vår topp 10-lista. Vill du ha bättre ljud från din TV? Här hittar du de 10 bästa soundbar-högtalarna just nu!
Sonos Arc Graabein scaled 1

Dessutom har vi Triple Level Spatial Sound Technology (puh!), som använder kanalanalys utförd av en 3D-motor som har kartlagt människans huvudform och hörselsystem, för att lägga till ett virtuellt mittlager. Detta lovar att ge oss en övertygande känsla av rymd och verklighetstroget ljud, så att vi kan känna oss som om vi är mitt i handlingen.

Inte bara det, LG har också inkluderat Triple Sound Optimizer, en funktion som förbättrar lyssningsupplevelsen med artificiell intelligens. Dessutom kan vi se fram emot att skala upp stereoljud till flerkanaligt surroundljud tack vare Smart Up-mixern.

Noll kabeltrassel

Vi får också trådlös anslutning med WOWCAST, vilket ger oss bekvämligheten att inte behöva ha massor av kablar liggande runt vardagsrummet. Vi älskar att se ett prydligt och organiserat vardagsrum, så det här låter som en dröm. Om det fungerar sömlöst i praktiken.

Designen på de nya högtalarna verkar vara elegant och snygg och borde passa bra in i de flesta hem. Ett helt nytt bordsfäste gör att soundbaren kan placeras direkt under TV:n för ett visuellt harmoniskt utseende.

Rumskalibrering

Vi är också spända på att höra vad LG:s förbättrade AI Room Calibration kan göra för ljudupplevelsen. Denna funktion analyserar rumsförhållandena och anpassar soundbar-inställningarna för att ge bättre precision i basområdet. Frekvensområdet i frontkanalerna justeras också för att förbättra den generella balansen, tydligheten i sång, filmdialogen och ljudbildens precision.

Sist men inte minst har LG inkluderat sin avancerade AI Sound Pro-funktion i de nya soundbar-högtalarna. Den här funktionen lovar utmärkt ljud för alla typer av innehåll, oavsett om det är filmer, sportevenemang, spel eller musik. AI Sound Pro analyserar ljudsignalen och aktiverar automatiskt de mest passande inställningarna. Om det fungerar som det är tänkt kan detta bli riktigt bra.

Sammantaget ser detta ut att bli en spännande lansering från LG, och vi gläder oss åt vad vi har att vänta. Håll tummarna för att ljudkvaliteten lever upp till förväntningarna!

Om pris och tillgänglighet

Vi återkommer med pris och lanseringsdatum när vi vet mer.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild