Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonus faber Aster utomhushögtalare

Musik i trädgården.

Skrivet av / 2023-02-06 - 16:06
Sonus faber Aster utomhushögtalare

Nu kan du snart möta våren med ljud från Sonus faber i trädgården. De har nämligen byggt en vattentät utomhushögtalare som kan lämnas ute året runt. Talaren heter Aster, ett namn de har hämtat från latinets Per aspera ad astra, enkelt översatt till; genom svårigheter mot stjärnorna.

Den smala tvåvägshögtalaren har IP65-certifiering och kan fås i svart eller vitt och är därför anpassad för placering i ett uterum. Oavsett om det är på balkongen, vid terrassen eller på offentliga platser där en robust högtalare är ett krav.

Foto Sonus faber

Högtalaren är 29,3 cm bred och ska vara enkel att installera. Ett väggfäste fästs på väggen med en skruv och man vrider sedan högtalaren på plats i bajonettfästet. Klart.

De är inte trådlösa och måste anslutas till en förstärkare med kablar innan man får ljud. Aster har två basradiatorer, en på varje sida, med mellanregister och diskant i mitten. Sonus faber anger känsligheten till 88 dB, högtalaren är 8 Ohm, och tål 100 watt effekt.

Foto Sonus faber

Aster når över 61 Hz till 22 kHz (-6 dB) och har ett uppskattat pris på 460 euro styck.

 

6 partyhögtalare

Högtryck med party-högtalare

Inget drar folk till dansgolvet som en bastung högtalare – speciellt om den har discolampor.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Sonus faber Aster utomhushögtalare”

  1. Kan bara hålla med magiska enkla med detaljer som kliver fram ,som ur ett par referens hörlurar . Hade stereo par devialet phantom II 98 innan men fick aldrig till ljudet blev murrigt ,men med en bas som saknar motstycke … till Kef blir det 1 sub som ger det sista i djup.
    Och appen en dröm att använda..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen