Nyheter

En uppdatering gör att man kan styra alla Sonos-produkter med rösten. Och så kommer Spotify Connect.
forfatter

Sonos är en av ytterst få multiroom-märken som hållit fast vid ett eget gränssnitt för Spotify. Men nu kommer systemet med Connect-versionen av Spotify, vilket innebär att man kan använda Spotifys egen app när man lyssnar på musik, i stället för att ha allt inbyggt i Sonos-gränssnittet. Det betyder att Spotify blir den första musiktjänsten som kan styra Sonos-systemet utan att behöva öppna Sonos-appen.

Nackdelen med att göra på det här sättet är att man inte längre – om vi har förstått saken rätt – kan blanda Spotify-låtar med musik som ligger lagrade lokalt i en och samma spellista.

Röststyrning
En annan nyhet är att Sonos har tal-tjänsten Alexa för användare som har de röststyrda enheterna Amazon Echo och Echo Dot. Ber man Alexa att spela en låt så sätter hon på den i Sonos-systemet.

I slutet av augusti meddelade Sonos att de har full integration av styrsystem från Control4, Crestron, Lutron, Savant, iPort och Deutsche Telekoms QIVICON.

Spotify Connect kommer i oktober, röststyrning i början av 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.