Search
Generic filters

Sonos styrs med rösten

En uppdatering gör att man kan styra alla Sonos-produkter med rösten. Och så kommer Spotify Connect.

Sonos är en av ytterst få multiroom-märken som hållit fast vid ett eget gränssnitt för Spotify. Men nu kommer systemet med Connect-versionen av Spotify, vilket innebär att man kan använda Spotifys egen app när man lyssnar på musik, i stället för att ha allt inbyggt i Sonos-gränssnittet. Det betyder att Spotify blir den första musiktjänsten som kan styra Sonos-systemet utan att behöva öppna Sonos-appen.

Nackdelen med att göra på det här sättet är att man inte längre – om vi har förstått saken rätt – kan blanda Spotify-låtar med musik som ligger lagrade lokalt i en och samma spellista.

Röststyrning
En annan nyhet är att Sonos har tal-tjänsten Alexa för användare som har de röststyrda enheterna Amazon Echo och Echo Dot. Ber man Alexa att spela en låt så sätter hon på den i Sonos-systemet.

I slutet av augusti meddelade Sonos att de har full integration av styrsystem från Control4, Crestron, Lutron, Savant, iPort och Deutsche Telekoms QIVICON.

Spotify Connect kommer i oktober, röststyrning i början av 2017.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.