Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos Move 2 trimmas och får stereoljud

Sonos bästa bärbara högtalare får stereoljud, smidigare hantering och betydligt bättre batteritid.

Av / 2023-09-06 - 15:00
Sonos Move 2 trimmas och får stereoljud

När Sonos, som dittills varit kända för multirum-ljud och tv-ljud, plötsligt visade oss en bärbar högtalare på IFA-mässan 2019 blev vi riktigt förvånade. Det visade sig dessutom vara en kraftfull högtalare med intressanta finesser och en praktisk laddningsstation. Men den hade ett par egenheter.

Läs också Videorecension: Äntligen en Sonos-högtalare som kan följa med ut Sonos kapar kedjorna och släpper ut sin första högtalare från hemmets väggar.

Man behövde exempelvis välja på baksidan om den skulle köra via Wi-fi i hemmamiljö eller via Bluetooth i portabelt läge. När den lanserades kändes batteritiden okej, men den har sedan dess fått se sig omsprungen rejält av även mindre konkurrenter. Det har dessutom blivit populärt med ett stereo-liknande ljud från en enda högtalare, till skillnad från Moves visserligen rundstrålande, men dock mono-ljud.

Sonos Move 2

Nu släpper dock Sonos Move version 2 och där har de inte legat på latsidan. Den mest uppseendeväckande skillnaden är att tvåan har två vinklade diskanter för att ge stereoljud. Något vi hoppas ska ge en trevligare musikupplevelse även utomhus. De har även trimmat woofern för en bättre upplevelse av tung bas. Liksom tidigare har högtalaren automatisk rumskorrigering så att den anpassar ljudet till var den är placerad.

Sedan lanseringen 2019 fortsätter Move att vara den bäst säljande högtalaren i sin kategori tack vare sin mångfald och sitt kraftfulla ljud, säger Patrick Spence, CEO på Sonos. Vi strävar efter att skapa ljudupplevelser som inspirerar till djupare gemenskap oavsett vem vi umgås med eller var vi är. Move 2 avancerar vårt löfte till omslutande ljud genom att föra stereoljud till vår mest populära portabla högtalare, med samma next-gen akustik och design som vi presenterade med Era-familjen.

Foto: Sonos

Trevlig nog får vi, trots att mått och vikt är de samma, en betydligt bättre batteritid. Där föregångaren fick nöja sig med 10 timmar ska Move 2 kunna hålla i upp till 24 timmar! Och för att dela med sig av det finns nu en USB-C kontakt som man kan ladda mobilen från.

Man måste inte heller tänka på någon omkopplare utan nu står det en fritt att använda Wi-fi eller Bluetooth som man vill. Man kan även, liksom på de nya Era-högtalarna, använda en USB-C-adapter för att ansluta ljudkällor med Aux.

Foto: Sonos

Trevligt nog kan man nu förutom vitt och svart även få Move 2 i en grön färg som passar fint i trädgården eller på picknicken. Den har nämligen fortfarande IP56-skydd mot smuts och regn. Den har även fått moderniserade uppkopplingmöjligheter med Wi-fi 6, både 2,4 och 5 GHz, samt Bluetooth 5.

Pris och tillgänglighet

Sonos Move 2 finns tillgänglig från 20 september för 4 999 kronor.

Vi återkommer med ett test innan dess, så håll utkik på sajten!

Läs också:

Sonos Era 100

Lilleputt-högtalare med stort ljud

Kan Sonos Era 100 vara värd 900 kronor mer än den gamla favoriten Sonos One? Vi har testat nykomlingen i både stereo och surround.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Ny Bluetooth-högtalare från Bose som ser ut som en handväska

Ljud & Bild
Rulla till toppen