Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bose SoundLink Max: Ny Bluetooth-högtalare från Bose

Men har det här eleganta fodralet plats för lite seriös bas, kan man undra?

Av / 2024-05-05 - 10:02
Bose SoundLink Max: Ny Bluetooth-högtalare från Bose

Små och nätta Bluetooth-högtalare som du kan ta med dig till parken för att sprida musikglädje kommer att bli mycket populära i framtiden. Bose har insett detta och lanserade nyligen den helt nya bärbara högtalaren Bose SoundLink Max.

Den här modellen blir storebror till den lilla Bose SoundLink Flex som vi testat tidigare. Med en praktisk storlek och ett handtag som gör den lätt att bära med sig kan den nog bli en hit, om ljudet lever upp till förväntningarna.

Läs också Överraskande bra av Bose Bose SoundLink Flex är en bärbar och snygg högtalare som låter bra och tål både väder och vind.

Bose SoundLink Max

Den nya portabla högtalaren mäter cirka 26 x 12 x 10 centimeter (L x H x B) och är IP67-certifierad, vilket innebär att den ska tåla en hel del vatten, damm och smuts, men den är inte avsedd att användas i vatten. Högtalaren är väl skyddad mot stötar och fall, och har kontrollknappar på ovansidan. Den lär också finnas tillgänglig med en längre axelrem.

Musikuppspelningen kan styras via Bose Music-appen, men det finns inget Wi-Fi här, bara Bluetooth, om än 5.3-versionen med stöd för AptX Adaptive-codec. Det finns ingen inbyggd mikrofon, men det finns en 3,5 mm AUX-ingång.

sf_pdp_SLMPS_gallery_blue_600x450_x2-1 sf_pdp_SLMPS_gallery_blue_600x450_x2-4 sf_pdp_SLMPS_gallery_blue_600x450_x2-6 sf_pdp_SLMPS_gallery_blue_600x450_x2-5
<
>
(Foto: Bose)

Eftersom Bose SoundLink Max är en storlek större än Soundlink Flex har den också plats för fler och bättre högtalarelement. Bland annat har den element på båda sidor, för bättre och fylligare stereoljud.

När vi testade Flex märkte vi att även om ljudet var bra, hade det en snäv spridning uppåt och åt sidorna. Så vi kan bara hoppas att storebror kommer att kunna leverera ett ännu kraftfullare ljud med bättre spridning.

Bose-högtalaren ska kunna ge upp till 20 timmars speltid och kan laddas via USB-C. Den väger strax över två kilo och finns tillgänglig i svart, vitt eller blått.

Läs också Överraskande bra av Bose Bose SoundLink Flex är en bärbar och snygg högtalare som låter bra och tål både väder och vind.
Läs också Sony ULT Field 1: Bärbar högtalare med saftig bas Sonys lilla högtalare levererar en stark ljudbild med mycket bas, och priset är ganska hyggligt.

Pris och tillgänglighet

Det svenska priset på Bose SoundLink Flex har ännu inte bekräftats, men det är 399 USD i hemlandet, där den i skrivande stund kan levereras från 16 maj. Det skulle normalt motsvara cirka 5 000 svenska kronor här hemma. Det blir med andra ord en premiumprodukt som ligger en bra bit över de billigaste Bluetooth-högtalarna.

Läs också Sätter fyr på festen Sonys nya serie bärbara högtalare övertygar på det viktigaste.

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Rulla till toppen