Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos expanderar till proffsmarknaden med Sonos Pro

En ny molntjänst ska göra det lättare att använda Sonos-högtalare i kommersiell verksamhet.

Av / 2023-04-18 - 15:01
Sonos expanderar till proffsmarknaden med Sonos Pro

Sonos är en populär leverantör av trådlösa multirum-högtalare för hemmabruk, men visste du att de också levererar produkter för professionellt bruk?

Sonos Pro är en ny prenumerationsbaserad molntjänst som ska göra det lättare för företag att använda Sonos-högtalare i kommersiella sammanhang.

“Vi har sett en otrolig organisk ökning för Sonos i kommersiella utrymmen i takt med att företag investerar i ljudlösningar för att engagera kunder, vilket är en stor möjlighet för oss”, säger Patrick Spence, VD för Sonos.

”Efter att ha testat olika lösningar hos hundratals företag och deras lokaler för att bättre förstå behovet för företag och komplexiteten i kommersiellt ljud, är vi stolta över att presentera en enkel lösning som utformades från grunden för att möta behovet hos den här publiken.”

Sonos Pro Dashboard. (Foto: Sonos)

Sonos Pro molntjänst

Den nya programvaran ger tillgång till en webbaserad instrumentpanel som kan användas för att fjärrstyra och kontrollera musikuppspelning över flera installationer. Sonos kallar det ”Remote Monitoring & Management (RMM)”, vilket gör det möjligt för en större aktör – till exempel en detaljhandelskedja – att styra musiken från huvudkontoret.

Prenumeranter kan få tillgång till en mängd olika streamingtjänster, inklusive Sonos Backgrounds, en kommersiellt licensierad musiktjänst med musik från oberoende artister.

“Sonos Pro designades för att underlätta för företag att möjliggöra sin vision och livsstil genom ljud, med verktyg för att sätta samman innehåll och skapa distinkta ljudupplevelser som resonerar med målgruppen” säger Audra Kinsley, president och general manager för Sonos Professional.

Sonos Five er en populær modell også hos bedrifter. (Foto: Sonos)
Sonos Five är en populär modell även hos företag. (Foto: Sonos)

Sonos för både personligt och professionellt bruk

Flera Sonos-produkter är tillräckligt robusta för att vara lämpliga för professionell användning. Och med det menar vi inte öronbedövande konsert- eller bioljud – tänk snarare bakgrundsmusik för restauranger, butiker, gym och liknande.

Bland annat är toppmodellen Five en populär variant som kan levereras med praktiska monteringsfästen för tak- och väggmontering. Sonos levererar också högtalare för tak- och vägginstallationer samt för utomhusbruk. Och nu är det lättare att styra allt i större skala.

Först i USA – senare i Norden?

Tjänsten lanseras först i USA och kostar 35 dollar i månaden per lokal. Enligt Sonos kan det bli aktuellt att lansera det i Europa och Norden vid ett senare tillfälle.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Jordbävning i vardagsrummet

Här är Samsungs nya soundbars

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Rulla till toppen