Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos: Du behöver två subwoofrar

Sonos talar varmt om dubbla subwoofrar i ny video.

Av / 2023-04-15 - 17:53
Sonos: Du behöver två subwoofrar

Alla som gillar musik och filmljud vet att djupbas spelar en viktig roll i ljudupplevelsen av både musik och film. Och som många har upplevt är dedikerad aktiv subwoofer betydligt bättre utrustad än konventionella högtalare när det gäller att återge djupa basfrekvenser.

Så vad händer när du lägger till inte bara en, utan TVÅ subwoofers till din anläggning? Faktum är att det kan vara dubbelt så bra, hävdar Sonos.

Läs också Sonos dubblar basen Sonos Sub är tillbaka i sin tredje generation och nu går det att ha två stycken i samma rum. Vi har testat!

Dubbla Sonos-subwoofrar

Sonos tillhör de tillverkare som erbjuder dubbla sub-uppsättningar för basälskare. Deras trådlösa Sub (Gen 3) kan nämligen köras dubbelt upp när den är ihopparad i en hemmabioinstallation med andra Sonos-högtalare som Arc, Beam, Era 100 och Era 300.

I en nyligen publicerad YouTube-video förklarar Sonos några av fördelarna med att göra just detta. Bland annat påpekar de att två subwoofers inte bara kommer att ge MER bas, utan också kommer att ge en jämnare fördelad och kvalitativt bättre basåtergivning i rummet.

OBS! För att para ihop Sonos-subwoofrar måste en av subwoofrarna vara den senaste Sub Generation 3, medan den andra subwoofern kan vara en äldre modell. 

Tyvärr är det (för tillfället) inte möjligt att göra något liknande med lillebror Sub Mini.

Läs Ljud & Bilds tester av dubbla subwoofrar och andra Sonos-produkter i  artiklarna nedan.

Läs också Kan vara mitt i prick för många Äntligen en billigare subwoofer från Sonos! Sub Mini kan vara precis vad du har väntat på.
Läs också En liten ljudrevolution Årets kanske mest hajpade talare har besökt testrummet. Sonos Era 300 representerar en ny våg inom 3D-musikuppspelning, med ett ljud som kan framkalla allt från gåshud till illamående ...
Läs också Det ultimata Sonos-systemet Med Sonos Arc, Sub och de nya Era 300-högtalarna i surroundkanalerna bak är allt dukat för ett imponerande stort, verklighetstroget och omslutande ljud. Cirkeln är sluten!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”Sonos: Du behöver två subwoofrar”

  1. Bengt-Arne Hansson

    Jag har två tv rum med sonos beem,one och dubbla subbar man kan säga att ljudet blir dubbelt så bra! Kan jag värkligen rekomendera.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen