Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

PMC Active twenty5i med inbyggd förstärkare

Du kan också uppgradera dina passiva.

Av / 2024-02-26 - 15:46
PMC Active twenty5i med inbyggd förstärkare

Aktiva högtalare från PMC är inget nytt. De har tillverkat aktiva studiomonitorer i åratal, och nu finns det aktiva versioner av twenty5i-serien. Med utbytbara moduler som du kan installera själv om du har ett par av de passiva versionerna i serien.

De fyra modellerna i PMC:s twenty5i-serie kallas Active twenty5i när de levereras med förinstallerad förstärkarmodul, och de modeller som kan levereras med inbyggd förstärkare är de två kompakta 21i och 22i, samt de två golvstående tvåvägsmodellerna 23i och 24i.

Läs också Osannolikt lyckad högtalare Slimmade högtalare med fullvuxen bas är inte så lätta att hitta – om de inte heter PMC.
Foto: PMC

Det finns för närvarande ingen aktiv modul för den golvstående trevägsmodellen 26i och inte heller för centerhögtalaren Ci.

Den aktiva modulen passar i fördjupningen på baksidan som rymmer delningsfilter och kabelterminaler för twenty5i-serien. Den har en effekt på 2 x 100 W och levereras med en multiplugg som sätts i ett multiuttag märkt med den aktuella högtalarmodellen.

Foto: PMC

Förstärkarmodulerna levereras parvis och har båda RCA-kontakter och balanserade XLR-kontakter för anslutning till en förförstärkare eller ljudkälla med volymkontroll. PMC lovar att de analoga modulerna kommer att leverera den välbekanta PMC-kraften och ljudkvaliteten, och de aktiva modulerna – och högtalarna – kommer att finnas tillgängliga från april i år.

Priserna är inte tillgängliga i skrivande stund.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen