TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Perlisten – Perceptuell listening

Amerikansk-danska Perlisten Audio kan spela högt och ultrarent.

forfatter
Publicerad 2022-03-18 - 10:50

Helt nya högtalarmärken ser vi ganska ofta. Men nya märken i den ambitiösa änden och med egenutvecklade högtalarelement är allt annat än vardagsmat.

Det är dock precis vad Perlisten Audio står för. Företaget hör hemma i USA och grundades 2016, men är nytt på den nordiska marknaden. Och av recensioner i hemlandet att döma verkar det lovande.

Perlisten Audio Står för ”Perceptual Listening”, en helt ny lyssningsupplevelse. Bakom företaget står amerikanen Daniel Roemer och danske Lars Johansen, som bland annat är kända från Peerless och Miller & Kreisel.

Alla Perlisten-element är utvecklade och tillverkade in-house på den egna fabriken och alla Perlisten-modeller kan fungera som slutna kabinett eller basreflex och användas med eller utan märkets subwoofers.

Perlisten Audio betonar att högtalarna är byggda på vetenskaplig grund och delar gärna med sig av detaljerad teknisk information och mätdata. De visar stolt upp frekvensmätningar (on- och off-axis), kurvor för impedans, fas och förvrängning samt spektrogram över återgivning off-axis längs vertikala och horisontella axlar.

Vi har ännu inte fått några priser på Perlistens modeller. Men allt ser väldigt ambitiöst ut. Märket ska också vara det första som har fått certifiering efter THX Dominus, som är en ny standard för hemmabio på upp till 184 kvadratmeter med ljudtryck upp till 120 dB och minimal förvrängning.

I Sverige finns Perlistens högtalare hos Hembiobutiken.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall-ljud i fickan Den är så liten att det nästan är onaturligt att den gör så mycket ljud.
Zeppelinaren flyger igen Bowers & Wilkins välkända trådlösa Zeppelin-högtalare är inne på sin fjärde generation och har hängt med i tiden. Resultatet är helt modernt.
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend