Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Perlisten – Perceptuell listening

Amerikansk-danska Perlisten Audio kan spela högt och ultrarent.

Skrivet av / 2022-03-18 - 10:50
Perlisten – Perceptuell listening

Helt nya högtalarmärken ser vi ganska ofta. Men nya märken i den ambitiösa änden och med egenutvecklade högtalarelement är allt annat än vardagsmat.

Det är dock precis vad Perlisten Audio står för. Företaget hör hemma i USA och grundades 2016, men är nytt på den nordiska marknaden. Och av recensioner i hemlandet att döma verkar det lovande.

Perlisten Audio Står för ”Perceptual Listening”, en helt ny lyssningsupplevelse. Bakom företaget står amerikanen Daniel Roemer och danske Lars Johansen, som bland annat är kända från Peerless och Miller & Kreisel.

Alla Perlisten-element är utvecklade och tillverkade in-house på den egna fabriken och alla Perlisten-modeller kan fungera som slutna kabinett eller basreflex och användas med eller utan märkets subwoofers.

Perlisten Audio betonar att högtalarna är byggda på vetenskaplig grund och delar gärna med sig av detaljerad teknisk information och mätdata. De visar stolt upp frekvensmätningar (on- och off-axis), kurvor för impedans, fas och förvrängning samt spektrogram över återgivning off-axis längs vertikala och horisontella axlar.

Vi har ännu inte fått några priser på Perlistens modeller. Men allt ser väldigt ambitiöst ut. Märket ska också vara det första som har fått certifiering efter THX Dominus, som är en ny standard för hemmabio på upp till 184 kvadratmeter med ljudtryck upp till 120 dB och minimal förvrängning.

I Sverige finns Perlistens högtalare hos Hembiobutiken.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen