Nyhet

Ny Symfonisk-högtalarlampa från IKEA och Sonos

Lamphögtalaren i Symfonisk-serien ersätts av en ny modell där man kan välja både lampfot och lampskärm.
forfatter

Symfonisk-serien är IKEA-högtalare gjorda i samarbete med Sonos. De används med Sonos-appen och kan ingå i multiroom-system med Sonos-högtalare.

Högtalarna kopplas till det trådlösa hemnätverket och kan användas på egen hand eller tillsammans med andra Sonos-enheter, inklusive de i Symfonisk-serien. De kan också användas som bakhögtalare tillsammans med en Sonos-soundbar, till exempel helt nya Sonos Beam (gen 2).

IKEA Symfonisk bordshögtalare
IKEAs Symfonisk-serie styrs med Sonos-appen och kan även användas med Sonos-högtalare. Foto: IKEA

Ny Symfonisk-högtalare

I Symfonisk-serien finns olika högtalarmodeller, inklusive en bordslampa med inbyggd högtalare. Det är denna som har kommit i en ny version.

Den nya Symfonisk-lampan säljs inte komplett med fot och skärm i samma låda. De säljs i stället separat, så att kunden kan anpassa lampan efter sina egna behov. Man kan välja mellan en svart och en vit version av lampfoten, och två lampskärmar i olika stilar och färger: en textilskärm eller en glasskärm, antingen svart eller vit. På så sätt kan lamphögtalaren anpassas efter olika inredningar.

IKEA Symfonisk Bordslampa (6)
Symfonisk Bordslampa. Foto: IKEA

Den nya lampan stöder fler olika typer av glödlampor eftersom det ingår en extra E26/E27-sockel.

Lamphögtalaren har också fått en ny vågledare som sprider ljudet bättre och jämnare i rummet. Så att ljudet blir likadant var man än befinner sig.

Symfonisk Bordslampa: Pris och tillgänglighet

Nya IKEA Symfonisk Bordslampa går att köpa från och med 11 november. Priset är 1 300 kronor för enbart högtalare. Med lampskärm kostar den 1 500 kronor respektive 1 700 kronor med skärm av tyg eller glas.

ikea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.