TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Ny Symfonisk-högtalarlampa från IKEA och Sonos

Lamphögtalaren i Symfonisk-serien ersätts av en ny modell där man kan välja både lampfot och lampskärm.

forfatter
Publicerad 2021-10-01 - 16:16

Symfonisk-serien är IKEA-högtalare gjorda i samarbete med Sonos. De används med Sonos-appen och kan ingå i multiroom-system med Sonos-högtalare.

Högtalarna kopplas till det trådlösa hemnätverket och kan användas på egen hand eller tillsammans med andra Sonos-enheter, inklusive de i Symfonisk-serien. De kan också användas som bakhögtalare tillsammans med en Sonos-soundbar, till exempel helt nya Sonos Beam (gen 2).

IKEA Symfonisk bordshögtalare
IKEAs Symfonisk-serie styrs med Sonos-appen och kan även användas med Sonos-högtalare. Foto: IKEA

Ny Symfonisk-högtalare

I Symfonisk-serien finns olika högtalarmodeller, inklusive en bordslampa med inbyggd högtalare. Det är denna som har kommit i en ny version.

Den nya Symfonisk-lampan säljs inte komplett med fot och skärm i samma låda. De säljs i stället separat, så att kunden kan anpassa lampan efter sina egna behov. Man kan välja mellan en svart och en vit version av lampfoten, och två lampskärmar i olika stilar och färger: en textilskärm eller en glasskärm, antingen svart eller vit. På så sätt kan lamphögtalaren anpassas efter olika inredningar.

IKEA Symfonisk Bordslampa (6)
Symfonisk Bordslampa. Foto: IKEA

Den nya lampan stöder fler olika typer av glödlampor eftersom det ingår en extra E26/E27-sockel.

Lamphögtalaren har också fått en ny vågledare som sprider ljudet bättre och jämnare i rummet. Så att ljudet blir likadant var man än befinner sig.

Symfonisk Bordslampa: Pris och tillgänglighet

Nya IKEA Symfonisk Bordslampa går att köpa från och med 11 november. Priset är 1 300 kronor för enbart högtalare. Med lampskärm kostar den 1 500 kronor respektive 1 700 kronor med skärm av tyg eller glas.

ikea.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild