Search
Generic filters

Ny lillebror i B&O Play-familjen

BeoPlay A1 är den minsta och billigaste Play-högtalaren hittills.

BeoPlay A1 är den minsta Bluetooth-högtalaren i Bang & Olufsens PLAY-sortiment. Den är byggd för ett liv i rörelse och sägs ha ett ljud som vida överträffar dess ringa storlek.

”Med BeoPlay A1 har vi suddat ut gränserna för vad en ultrabärbar högtalare kan erbjuda och gjort det möjligt att ta med sig ett kraftfullt ljud och en snygg design vart man än ska”, säger Henrik Taudorf Lorensen, Corporate Vice President för B&O PLAY.

A1 har ett kupolformat skal av aluminium som går över i en botten av gjuten polymer. En läderrem gör det enkelt att hänga den på ryggsäcken eller på väggen hemma.

 Beoplay A1 är seriens mest bärbara högtalare. Foto: B&O Play

Trots kompakta mått på 133 x 48 och en vikt på bara 600 gram handlar det om en aktiv tvåvägshögtalare. De inbyggda förstärkarna lämnar 2 x 30 watt men kan lämna så mycket som 2 x 140 watt i topparna. En DSP åstadkommer elektronisk delning mellan baselementet på 3,5 tum och diskanten på 0,75 tum. DSP:n anpassar dessutom frekvensgång och fas samt gör en del andra trick.

BeoPlay A1 har ett uppladdningsbart litiumjon-batteri på 2200 mAh som räcker i uppemot 24 timmar vid normal användning. Inbyggd mikrofon för mobilsamtal finns också.

A1 finns i färgerna mossgrön och aluminium och kostar 2 500 kronor. Den går att köpa från och med 21 april.

Vi har haft en möjlighet att lyssna på den pyttelilla högtalaren och kan intyga att den låter betydligt större än den är. Vi återkommer med ett mer utförligt test i majnumret av Ljud & Bild!

B&O Play

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.