TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mission 770 återuppstår – i England

Mission 770 är tillbaka. Detsamma är Missions högtalartillverkning på engelsk mark.

forfatter
Publicerad 2022-03-22 - 13:47

En av klassikerna i den engelska högtalarhistorien, Mission 770, är ​​tillbaka. Konstruktionen härstammar ursprungligen från 1978, men är nu åter i produktion. Och inte nog med det, Mission byggs återigen på engelsk mark. IAG (International Audio Group), som äger Mission, har valt att lägga tillverkningen i Huntingdon, England, där Mission-högtalarna ursprungligen byggdes.

IAG hade redan sin utvecklingsavdelning i Huntingdon men har nu utökat med en 800 kvadratmeter stor högtalarfabrik. Mission flyttade produktionen till Asien för många år sedan för att spara pengar. Men i en tid av corona-nedstängning, höga bränslepriser och Brexit har det plötsligt blivit attraktivt att flytta hem produktionen till England.

770 Light BG Artistic 22 1140x928 1
Mission 770 är en av klassikerna. Och nu går den att köpa igen. (Foto: IAG)

Den återfödda Mission 770 liknar sin 44 år gamla förebild och har ett 8-tums baselement med ett mjölkfärgat polypropenmembran och en 28 mm diskantkupol, men är naturligtvis uppdaterad med moderna komponenter inifrån och ut. Kabinettet, som har den välbekanta vita fronten, finns i valnötsfaner och svart. Stativ ingår också i priset, som är 47 000 kronor per par.

Vi återkommer med ett test!

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Sonos har gjort ett märkligt val Sonos demonstrerade sin billigaste soundbar Ray i Köpenhamn i går. Vad har de hittat på?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend