Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mission 770 återuppstår – i England

Mission 770 är tillbaka. Detsamma är Missions högtalartillverkning på engelsk mark.

Skrivet av / 2022-03-22 - 13:47
Mission 770 återuppstår – i England

En av klassikerna i den engelska högtalarhistorien, Mission 770, är ​​tillbaka. Konstruktionen härstammar ursprungligen från 1978, men är nu åter i produktion. Och inte nog med det, Mission byggs återigen på engelsk mark. IAG (International Audio Group), som äger Mission, har valt att lägga tillverkningen i Huntingdon, England, där Mission-högtalarna ursprungligen byggdes.

IAG hade redan sin utvecklingsavdelning i Huntingdon men har nu utökat med en 800 kvadratmeter stor högtalarfabrik. Mission flyttade produktionen till Asien för många år sedan för att spara pengar. Men i en tid av corona-nedstängning, höga bränslepriser och Brexit har det plötsligt blivit attraktivt att flytta hem produktionen till England.

770 Light BG Artistic 22 1140x928 1
Mission 770 är en av klassikerna. Och nu går den att köpa igen. (Foto: IAG)

Den återfödda Mission 770 liknar sin 44 år gamla förebild och har ett 8-tums baselement med ett mjölkfärgat polypropenmembran och en 28 mm diskantkupol, men är naturligtvis uppdaterad med moderna komponenter inifrån och ut. Kabinettet, som har den välbekanta vita fronten, finns i valnötsfaner och svart. Stativ ingår också i priset, som är 47 000 kronor per par.

Vi återkommer med ett test!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen