TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lowther Almira högtalare

Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.

forfatter
Publicerad 2022-07-18 - 17:01

Man ska inte tro det förrän man ser det, men bilderna och pressmeddelandet är så övertygande att vi väljer att tro att Almira faktiskt är en ny högtalare från Lowther. I så fall är det den första nya modellen på 30 år.

Varför har det tagit så lång tid? Lowther var en gång kända för sina fulltonshögtalare med ett enda element och ofta monterade i ett stort kabinett för maximal effektivitet. En Lowther-högtalare hade faktiskt så bra känslighet att den lätt kunde drivas av en ganska enkel receiver med vakuumrör, som inte gav mer än kanske 10 watt effekt.

Almira 14.jpg
Almira

Nya Almira följer samma beprövade recept. Ett DX3-element sitter i ett 120 x 30 x 33 cm kabinett, med ett 2,3 meter långt horn, ett så kallat Voigt-horn efter Paul Voigt som tillsammans med O.P. Lowther skapade Lowther-Voigt Radio på sin tid.

Samarbetet mellan Voigt och Lowther ledde bland annat till högtalare som liknade Almira. Som Lowthers nya vd Martin Thornton säger, representerar Almira det förflutna anpassat till modern digital reproduktion utan att offra Lowthers traditionella värderingar.

Almira 6.jpg
Almira

Högtalaren tillverkas för hand i Northampton, England, och kunderna kan välja mellan en mängd olika träfanervarianter. Alltid matchade i par, och är klara att beställas på Lowthers hemsida. Priset är 12 000 pund för paret.

Almira 17.jpg
Almira med DX3-elementet
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend