TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Klipsch förnyar Reference-serien

En ny generation Klipsch Reference-högtalare är på väg – hårdare än någonsin!

forfatter
Publicerad 2022-04-05 - 19:30

Klipsch är ett oerhört populärt märke i hifi- och hemmabiokretsar och mycket av det beror på den traditionsrika Reference-serien. Tack vare hög känslighet och effekttolerans har högtalarna förmågan att spela högre och renare än det mesta annat i prisklassen. Detta har lett till att Reference-serien blivit ett populärt val i allt från kompakta stereoanläggningar till stora hemmabioinstallationer. Och nu är nya modeller på väg!

Klipsch Reference II

Den nya Reference II-serien från Klipsch består av tio modeller, allt från relativt små stativhögtalare till stora golvstående torn – för att inte glömma centerkanaler och subwoofrar. Ovanpå detta finns också ett par Atmos-surround/höjdkanaler.

Samtliga högtalare har en rad uppgraderingar, både tekniska och kosmetiska. Först och främst har de fått nya och större Tractrix-diskanthorn, med en jämnare form som ska ge bredare spridning och större bandbredd. Inuti hornet sitter ett kompressionselement av aluminium. De kopparfärgade TCP-elementen till bas och mellanregister har hämtat mycket teknik från den dyrare Reference Premiere-serien. Förbättrade delningsfilter finns också på uppgraderingslistan.

På utsidan har högtalarna fått en ansiktslyftning med bland annat dolda magnetfästen till tygfronterna, som också har fått en smalare profil. Kabinetten är gjorda av MDF med invändig avstagning, Tractrix-basreflexport och finish i vinylträimitation.

KEF Reference II black
Den nya Reference-serien har uppgraderade högtalarelement och ett renare utseende. Men högtalarna ser fortfarande ut som Klipsch! (Foto: Klipsch)

Pris och tillgänglighet

Den nya Klipsch Reference-serien består av tre golvstående modeller (R-605FA, R-800F och R-600F), två stativhögtalare (R-50M och R-40M), två centerhögtalare (R-50C och R-30C), en Dolby Atmos Elevation-/surroundhögtalare (R-40SA) samt två aktiva subwoofrar (R-121SW och R-101SW). De nya modellerna förväntas komma nu i april.

Läs också Helt galet hemmabioljud Klipsch Cinema 1200 förvandlar vardagsrummet till ett inferno! Maken till soundbar finns nog knappt. Men den är inte lika bra på allt.
Klipsch Cinema 1200 SPREAD

Cirkapriser:
Klipsch R-40M stativhögtalare: 3 500 kr
Klipsch R-50M stativhögtalare: 4 000 kr
Klipsch R-600F golvhögtalare: 11 000 kr
Klipsch R-800F golvhögtalare: 14 000 krr
Klipsch R-605FA golvhögtalare med Atmos-höjdkanaler: 18 000 par
Klipsch R-40SA Dolby Atmos/surround: 5 500 kr
Klipsch R-30C centerhögtalare: 4 500 kr
Klipsch R-50C centerhögtalare: 3 500 kr
Klipsch R-101SW subwoofer: 6 000 kr
Klipsch R-121SW subwoofer: 6 500 kr

Den nya Reference-serien presenterades för första gången på CES 2022 i januari. Här är en video från mässan:

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

När ska Klipsch erbjuda oss konsumenter fler färgval?

Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend