TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Klipsch Heritage Pro Media 2.1 ger dig bättre ljud från datorn

Billiga Klipsch-högtalare till skrivbordet eller vardagsrummet.

forfatter
Publicerad 2022-05-02 - 14:35

De är ganska små, men som vi har märkt i tester vet vi att även små Klipsch-högtalare kan trycka till ordentligt. De här är knappast något undantag, för Heritage Pro Media 2.1 har en subwoofer. Och två små tvåvägshögtalare med Klipschs välkända Tractrix-horndiskant.

Högtalarna är aktiva, vilket innebär att förstärkarna som sitter i subwoofern driver alla tre. Den 8 tum stora bashögtalaren drivs av en 15-watts förstärkarmodul och de två satellithögtalarna har 35 watt effekt vardera.

Tack vare Klipschs välkända effektivitet lär det går att spela högre än vad storleken antyder. Och högtalarsystemet, som passar lika bra på skrivbordet som i vardagsrummet, kan kopplas till externa ljudkällor.

lipsch Heritage Promedia 1
Heritage Pro Media 2.1 utan fronter. Foto: Klipsch

Förutom Bluetooth för enkel streaming av musik från mobiltelefonen kan man koppla in en analog ljudkälla på baksidan av subwoofern. HDMI eller digitala ingångar finns inte, så det här är inga givna TV-högtalare.

Men för den som spelar in musik hemma, eller vill ha ett trådlöst högtalarsystem i vardagsrummet med mer effekt än vad som är normalt från småhögtalare, kan Heritage Pro Media 2.1 vara ett utmärkt val.

lipsch Heritage Promedia 4
Foto: Klipsch

Högtalarna finns i valnöt med ljusa tygfronter och i svart med grå fronter, och är bara 20,3 cm höga och 14 cm djupa. Subwoofern har måtten 30,5 x 25,4 x 38,1 cm och kan klämmas in på en hylla eller ställas på en bänk.

Enligt Klipsch ska Heritage Pro Media 2.1 sträcka sig hela vägen från 29 till 20 000 Hz, ett väldigt brett frekvensomfång för ett så kompakt högtalarsystem.

Klipsch-systemet är redan på väg ut till butikerna och kostar 4 300 kronor.

lipsch Heritage Promedia 2
Foto: Klipsch
Läs också Skamlöst vital 1957-modell Klipschs minsta Heritage-högtalare ljuger om både sin ålder och längd, och kommer undan med det.
Klipsch Heresy IV oppslag
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend