Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Klipsch Heritage Pro Media 2.1 ger dig bättre ljud från datorn

Billiga Klipsch-högtalare till skrivbordet eller vardagsrummet.

Skrivet av / 2022-05-02 - 14:35
Klipsch Heritage Pro Media 2.1 ger dig bättre ljud från datorn

De är ganska små, men som vi har märkt i tester vet vi att även små Klipsch-högtalare kan trycka till ordentligt. De här är knappast något undantag, för Heritage Pro Media 2.1 har en subwoofer. Och två små tvåvägshögtalare med Klipschs välkända Tractrix-horndiskant.

Högtalarna är aktiva, vilket innebär att förstärkarna som sitter i subwoofern driver alla tre. Den 8 tum stora bashögtalaren drivs av en 15-watts förstärkarmodul och de två satellithögtalarna har 35 watt effekt vardera.

Tack vare Klipschs välkända effektivitet lär det går att spela högre än vad storleken antyder. Och högtalarsystemet, som passar lika bra på skrivbordet som i vardagsrummet, kan kopplas till externa ljudkällor.

lipsch Heritage Promedia 1
Heritage Pro Media 2.1 utan fronter. Foto: Klipsch

Förutom Bluetooth för enkel streaming av musik från mobiltelefonen kan man koppla in en analog ljudkälla på baksidan av subwoofern. HDMI eller digitala ingångar finns inte, så det här är inga givna TV-högtalare.

Men för den som spelar in musik hemma, eller vill ha ett trådlöst högtalarsystem i vardagsrummet med mer effekt än vad som är normalt från småhögtalare, kan Heritage Pro Media 2.1 vara ett utmärkt val.

lipsch Heritage Promedia 4
Foto: Klipsch

Högtalarna finns i valnöt med ljusa tygfronter och i svart med grå fronter, och är bara 20,3 cm höga och 14 cm djupa. Subwoofern har måtten 30,5 x 25,4 x 38,1 cm och kan klämmas in på en hylla eller ställas på en bänk.

Enligt Klipsch ska Heritage Pro Media 2.1 sträcka sig hela vägen från 29 till 20 000 Hz, ett väldigt brett frekvensomfång för ett så kompakt högtalarsystem.

Klipsch-systemet är redan på väg ut till butikerna och kostar 4 300 kronor.

lipsch Heritage Promedia 2
Foto: Klipsch
Läs också Skamlöst vital 1957-modell Klipschs minsta Heritage-högtalare ljuger om både sin ålder och längd, och kommer undan med det.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Högtalardesign från 70-talet

Stentuffa bashögtalare från Klipsch

Aktiva retrohögtalare från Klipsch

Musik i duschen

Bang & Olufsen Beosound A9

Nästa generations smarthögtalare från Sonos

Rulla till toppen