Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: Urbanista Malibu

Strömmen tar aldrig slut.

Skrivet av / 2023-09-02 - 14:43
IFA 2023: Urbanista Malibu

Idéen är faktiskt briljant, en bärbar högtalare som laddas när solen skiner, så strömmen aldrig tar slut. Urbanista Malibu har en liten solpanel ovanpå, som håller högtalaren igång i upp till 30 timmar. Ställer du den i solen laddas batteriet upp, sakta men säkert. Om du är noga med volymkontrollen, och solen skiner, kan det teoretiskt närma sig 45 timmar. Det är anmärkningsvärt från ett 3 600 mAh batteri.

Läs också Urbanista Los Angeles får aldrig slut på ström Du behöver inte ta med laddare. Urbanista Los Angeles behöver bara ljus för att ladda batteriet.

Eftersom Malibu har en större Powerfoyle solpanel än Urbanista hörlurarna med Powerfoyle, Los Angeles, är laddningen ett snäpp effektivare. Två högtalarelement inuti drivs av en 2 x 10 W förstärkare, som ger dig ljud från högtalaren oavsett om du tar den med dig på båten, i bergen eller i parken. Där solen skiner antar vi.

Foto: Lasse Svendsen

Det finns även en app som visar laddningsstatus och ger dig en eq att justera ljudet med. Två enheter kan sammankopplas i stereo om så önskas, och högtalaren är IP67-certifierad, vilket innebär att den är praktiskt taget vattentät.

Den kan även laddas med en medföljande USB-kabel, och levereras i återvunnet material i mattsvart, eller beige som på bilden nedan.

Urbanista säger att Malibu är till försäljning under september, för 169 euro.

Foto: Lasse Svendsen

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

DALI 40 år - firar med häftiga high-end-högtalare

Dynaudio i hållbart trä

Episk smäll från UE

Fullständigt sinnessjuk subwoofer

Partyhögtalare med Dolby Atmos

Rulla till toppen