Nyheter

Trådlös power-högtalare klarade Kickstarter-målet på en enda dag
forfatter

Det som började som det grymmaste hemmabygget för festivaler börjar nu likna en rejäl kassasuccé. Soundboks är en batteridriven högtalare för festivaler, strandfester – och alla andra ställen där det behövs en flyttbar fest.

Högtalaren lanserades på Kickstarter i går, 1 mars. Och bara ett par timmar senare nåddes investeringsmålet 100 000 dollar. I skrivande stund är donationerna uppe i mer än dubbelt så mycket, 210 000 dollar. Och då är det fortfarande 31 dagar kvar!
Jesper Thomson, Christoffer Nyvold och Hjalte Wieth har designat Soundboks, som utlovar imponerande ljudtryck, kvalitet och tålighet. De tre killarna byggde de första versionerna av högtalaren när de gick på gymnasiet. I dag finns det fjorton anställda på kontoret i Köpenhamn och de tre grundarna har flyttat till Silicon Valley för att fortsätta utveckla sin produkt.

Foto: Soundboks
Foto: Soundboks

119 decibel!
Soundboks levererar ljudtryck på uppemot 119 dB – strax under smärtgränsen – och är tåligt bygg för att överleva en dag på stranden eller i skidbacken. Tack vare de två medföljande laddbara batterierna, som går att byta ut på ett ögonblick, har den en batteritid på två dagar. Med andra ord är den här högtalaren ett självklart val för festivaler, där mobiltelefoner, musikspelare och DJ-utrustning enkelt går att koppla in via Bluetooth eller den analoga ljudingången.

De 100 snabbast investerarna kunde köpa Soundboks för 3 500 kronor, det erbjudandet har dock redan tagit slut. Men det finns fortfarande chansen att spara en hel del av de 6 000 kronor som ordinariepriset blir efter kampanjens slut.

Som vanligt på Kickstarter kan man välja mellan många olika paket och priser. Allra mest sparar man om man köper ”Festival Nuclear Pack”. Det kostar 2 000 dollar (ungefär 17 000 svenska kronor) och innehåller fem högtalare, en splitkabel, 10 batterier och fem aux-kablar. Och en omvandlare. Men hörselskydd ingår inte!

Annons

Erfarna medhjälpare
Under arbetet med utvecklingen av Soundboks-högtalaren har Jesper Thomson, Hjalte Wieth och Christoffer Nyvold fått hjälp av ett par väldigt erfarna herrar. Open Source- och före detta JBL-utvecklaren Johnny Engberg har bidragit med att hitta det perfekta utomhusljudet och ett större miljonbelopp som finansierat produktion och tillväxt kommer från Jacob Thygesen och Peter Lyngdorf, som bland annat äger Hi-Fi Klubben och högtalarmärket DALI.

Den som beställer en Soundboks under Kickstarter-kampanjen får den levererad i juni – lagom till festivalsäsongen!

Här är Kickstarter-videon:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Läs också: