Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: PMC Prodigy5

Det hela till lägre pris.

Skrivet av / 2023-05-22 - 14:39
High-End 2023: PMC Prodigy5

De är faktiskt ganska små, de två nya modellerna PMC:s nya Prodigy-serie. De är också relativt billiga, men har fortfarande PMC:s signatur: Transmission Line. Vilket är en veckad kanal för utökad räckvidd i basen.

Det fungerar verkligen, och i våra tester är det PMC som går djupast i basen. De allra bästa, de gör det med finess och auktoritet.

Nu blir denna välkomna egenskap billigare.

PMCs ATL-lösning. Foto Lasse Svendsen

Den mindre Prodigy1, kostar 1250 pund, cirka 15 000 kronor paret. Här får man en mycket kompakt högtalare med ett 13,3 cm baselement, en 25 mm domediskant och basens räckvidd anges till 50 Hz (-3 dB).

Som framgår av bilden ovan har båda högtalarna PMC:s ATL-lösning, som ger bättre effekt längre ner i frekvens än en traditionell basreflex. ATL-kanalen i Prodigy1 är 1,91 meter lång, ett basreflexrör skulle som jämförelse vara kanske 15 cm långt.

Foto Lasse Svendsen

Den golvstående Prodigy5 har samma element som i Prodigy1. Men eftersom chassit är större finns det plats för en längre ATL-kanal. Här är den bara fem cm längre, men det tillsammans med en större inre volym räcker för att nå ner till 35 Hz (-3 dB).

Prodigy-sortimentet kommer bli tillgängligt under sommaren, och den större Prodigy5 kostar 1995 pund, cirka 25 000 kronor.

Foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Nu är det rea på Sonos

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Här är Lyngdorfs nya högtalare

Uppgradering av retrohögtalarna

Rulla till toppen